Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

În SUA facturile de gaz scad sub 100 $/mia de mc, în România cresc peste 357 $. Se anunţă noi lovituri de pet în asfalt

ANRE a anunţat creşterea treptată a preţului gazulului de uz casnic până la 10% din 1 ianuarie 2014 spre sfârşitul anului. Fără a fi evidenţiat direct în factura EON-gaz, dacă luăm pretul pe metrul cub din luna noiembrie 2013, acesta ar fi de 1,18 lei. Dacă înmulţim cu 1.000, mia de metri cubi fiind unitatea de măsură atunci când se măsoară importurile, şi împărţim la o valoare a dolarului de 3,3 lei, rezultă un preţ pe mia de metri cubi de gaze de 357 de dolari. Foarte apropiat de preţul cu care ne vând ruşii gazele – 400 de dolari mia de metri cubi.

În SUA, conform graficului de mai sus, după începerea exploatărilor gazelor de şist, prjn metoda fracturării rocilor, preţul de producţie a coborât sub 50 $, în iulie 2013. Asta în condiţiile în care gazul românesc e de 230 $ la producătorul Romgaz, de unde se adaugă preţurile de distribuţie şi de mentenanţă a conductelor.

Asta în condiţiile în care România este ţara cu cea mai veche exploatare a gazelor naturale din Europa, deţinând zăcăminte care depăşesc 100 de ani de exploatare efectivă, fiind depăşită doar de SUA şi Canada la acest indicator.

Practic de la 1 ianuarie 2014, americanii vor plăti sub 100 de $ mia de metri cubi, în timp ce românii care sunt mai bogaţi, nu?, 357 plus 10%.

În aceste condiţii, sorcovele Moscovei anunţă noi lovituri de pet-uri în asfalt pentru ziua de 12 ianuarie 2014, când se vor aniversa paisprezece ani de la urcarea lui Dumitru Mazilu pe Tabul din faţa guvernului. Şi ruşii cres peste 400$ mia de mc. Hai, noroc!

Apostolul Toma, cel care a scris evangheliile “salvării”, descria OMUL ANULUI 2013: are în medie 35 de ani, are serviciu, e căsătorit, are părinţi, are copii – i-am văzut cu ochii mei – şi foloseşte, împreună cu toată familia, PET-uri de apă minerală, pline cu pietricele. Este una/unul dintre zecile de mii de anonimi ieşiţi în stradă să apere Roşia Montană, începînd cu 1 septembrie. Şi, mai precis, oricare dintre ei. Nume propriu: #unitisalvam.” Şi acest OM NOU va plăti mai scump, dar el nu-şi dă seama pentru că e deja spălat pe creier.

 

Taguri: , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.