captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

În sala “Regina Maria,” Monica Macovei le va vorbi tinerilor despre justiţia şi anticorupţia Republicii

MONICA-MACOVEI
cât de mică e credinţa în republica? atât de mică

Noii republicani, ejaculaţi de Ministerul culturii din Sala Tronului Palatului Regal, se vor întrema organic şi spiritual mâine la orele 11,00, în sala “Regina Maria” a hotelului Hilton, la ovulele neprihănitei doamne a justiţiei româneşti….

M O N I C A  M A C O V E I. 

Cred că va stârni orgasme la discursul despre justiţia şi anticorupţia Republicii. Cine nu ar vrea să o bage măcar o dată în sistem?  Că doar nu le va spune scoborâtorilor din Mercedes Vinto despre valorile republicane ale poporului român. Li s-ar apleca la toţi. La staţie li se va pune Maneaua română.

Să recapitulăm din valorile republicane:

Ana Pauker şi cu Dej au băgat spaima-n burgheji…

Canalul, Securitatea, mâncarea pe raţie

Leana şi Nea Nicu cu buricu…

Ion Iliescu şi minerii

Constantinescu şi ţigareta

Băsescu şi Lenuţa

 

DE PARTEA REGALĂ, ENESCU, ATENEUL, POEMA ROMÂNĂ

Le place sau nu le place Poema română e în surdina paşilor, în parfumul perdelor şi peste drum în strălucirea Ateneului Român.

Atunci cand Enescu a scris “Poema Romana”, cu care si-a facut si debutul componistic la o frageda varsta, Regele Mihai I nu aparuse pe lume. Avea sa se nasca mai tarziu, abia dupa 23 de ani. “Poema romana” e de altfel singura lucrare clasica romaneasca care se termina, apoteotic, cu Imnul Romaniei. Imnul Regal, desigur. Geniul Enescu tinuse sa marcheze inca de la inceput, prin muzica, devotamentul pentru tara sa, pentru simbolurile si valorile ei, in aceasta lucrare sublima, interzisa dupa 1948, ignorata dupa 1989.

 

Taguri: , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.