captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Importanţa sloganului: Cetăţenii nu vor totul şi nu aleg prim miniştri la alegerile locale

rares_manescu

“Sloganul este acea exprimare sonoră, scurtă, originală, credibilă şi durabilă, fiind propoziţia sau fraza care spune esenţa mesajului de comunicat. Această noţiune provine dintr-un strigăt de luptă al unui trib scoţian: slaugh-ghaien”, aşa începe capitolul dedicat acestui element de promovare în noua ediţie a MANUALUI DE CAMPANIE ELECTORALĂ – elemente de New Media, apărut recent. 

Nu aş fi scris acest post dacă nu aş fi auzit punctul de vedere al lui Alin Teodorescu: “Emil Boc va pierde acum la Cluj mai rău decât Gheorghe Funar în trecut”. E prima oară când mă îndoiesc că sociologul are dreptate. Sigur că în toate măsurătorile, imaginea publică a candidaţilor cunoscuţi ca făcând parte din elita PDL e dezastruoasă. De aceea mulţi candidaţi ai formaţiunii sau ascuns în Alianţe verzi, după plop. Revenind la Cluj, principala condiţie necesară pentru a fi adevărat silogismul: “Boc e PDL, PDL e la podea, deci Boc va pierde” e ca piticul fost prim ministru să aibă un contracandidat.În plus, Emil Boc are ce pune pe taraba electorală a Clujului.

Marius Nicoară, eternul învins, nu are o strategie de învingător. În plus, sloganul său: “Cluj merită totul,” sună cam a strigăt de luptă contra Stalingradului, îmi zicea azi un prieten clujean. Păi, nu seamănă cu Totul pentru Cluj cu totul pentru ţară? Nu! Eşti rău, prieten, drag. “Totul pentru Cluj” vine de la sloganul legionar “Totul pentru ţară.” Şi liberalii nu sunt codrenişti.

Sigur că efectul este aproape de zero. Niciun cetăţean de oraş nu vrea totul, cum nici eu nu vreau gazul pe gratis, ci doar o factură civilizată. Nimeni nu doreşte bazaconii de tip Disnayland, cum promite Nicoară. Şoselele suspendante ale lui Oprescu au intrat în folclor, dar pe el alte raţiuni l-au făcut câştigător.

Clujul merită totul” nu e chiar atât de ridicol ca “Plici, de aici!” al lui Prigoană sau “Rareş Mănescu – Prim-ministrul sectorului 6.”

Taguri: , , , , , ,

Comentariu (1)

  1. May 14, 2012

    andu

    parerea mea este ca sloganul lui rares manescu este cel putin penibil, lipsit de esenta. mult mai inspirate sunt sloganele lui chiliman si poteras, scurte, la obiect, care inspira oamenilor increderea necesara pentru a le acorda votul lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.