Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Imperiul guzganului rozaliu poate fi stârpit cu pliciul la vot

Se face ca-n şeptelul statului să fi ancorat în locul naufragiatului guzganul rozaliu. Asta demult, pe când se-nfeudase cu graţie de la Moscova zâmbăriciul urmaş al prea timpuriu-puşcatului. Pe vremea când dobitoacele urlau “nu ne vindem ţara!”- marele rozător şi-a umplut cu bastarzi hangarele cu bunătăţi ale întregului popor. Prin reţelele de nesocializare, a criticat cu mânie proletară căpoşii care au pus, chipurile, botniţe ţăranilor, ca-n “Desculţ”, pe invers.

Oropsiţii soartei, ridicaţi la luptă pe-o litră de mălai, urlau din toţi bojocii împotriva moşierilor. În timp, spurcatele rozătoare s-au tot extins peste mai multe milioane de hectare. Liftele şi-au tocmit hârtii de nobleţe, ucigând bruma memoriei boierilor adevăraţi. Au ros, precum castorii toate pădurile, în cârdăşie cu tata socru, care de frica urletelor asurzitoare: “EXISTĂ DUMNEZEU!”dintr-un Decembrie sângeros, a ferecat uşile Catedralei. Nu putea suporta, purtătorul de grad, ca oamenii să cunoască secretele pe care el le-a transformat apoi în arginţi. Simplu, dacă oamenii aflau de existenţa celui de Sus, sutane năpârlite ca el, cu mitre aurite şi umeri căzuţi subâ epoleţi,  nu-şi mai aveau rostul, ei care provoacă “frica de Dumnezeu,” niciunde scrisă-n Biblie, pentru a impune spaima în lumea slabilor de îngeri.

pontacul 1Scoborâţii din bolizi bengoşi noii Apostoli Bologa din Pădurea spânzuraţilor dau petreceri galante, supe plectorale, cârnaţi creponaţi, gomflate la tot neamul cu civica leoarbă, lorzii, pardon Boşii, împart portrete cu victorii fără ochi, în care tu supus mai sprinţar poţi trimite cuviosul scuipat. De Holloween poartă iţari şi  Ray-ban de camuflaj, în spatele prapurilor cu trei roze sunt tot ei, acum în costume de carnaval. În timp ce Secu bagă-n carantină segărcile speriate de ebole şi alte dihănii.

Să ne întoarcem la personajul care a umplut de păduchi toate cocinele, la cel care a năşit JAFO şi alte acareturi, la guzganul  serviciilor secrete, acum dispus să predea ştafeta, numai să-şi elibereze coada din zeghea momentan doar arătată. Citeşti şi te cruceşti! Cum se face transferul de coroană. Aici.  Spurcatul vrea amnistia. Simţind dinţii groşi ai laţului, strigă faul, echivalentul german al putreziciunii. De frica ecoului din pădurea adormită chiţăie morsat. Cu dinţii tociţi şi ros de invidie că vreme trece, vreme vine îşi cocoloşeşte puiul pregătit să fie şovata noii orânduiri. La timpuri noi tot ei, fi-var pontacii diliţi.  Hoţii de ieri predau ştafeta hoţilor de mâine.

Izbeşte-i cu pliciul la VOT, în singura zi în care eşti mai important ca şobolanii înTOVărăşiţi întru  iernatul la răcoare.

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.