OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

IICMER, în căutarea osemintelor lui Iuliu Maniu

celula lui iuliu maniu

De când s-a înfiinţat IICMER, acum opt ani, am tot aşteptat momentul în care instituţia va face ceva pentru găsirea osemintelor marelui patriot Iuliu Maniu. Printr-un protocol semnat recent între Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Parohia Greco-Catolică Bădăcin, condusă de inimosul Cristian Borz, s-a stabilit că printr-un georadar se vor scana toate împrejmuirile oraşului Sighetul Marmaţiei. De 25 de ani românii patrioţi nu-şi găsesc liniştea. Încă nu ştiu unde sunt osemintele marelui patriot. 

Când ar fi trebuit să aflăm ceva, preşedinţii Ion Iliescu şi Emil Constantinescu îl avansau per Vasile Ciolpan, fostul director al Penitenciarului Sighet, în grad, fie îi confereau ”Crucea Comemorativa a celui de-al doilea razboi mondial 1941-1945”, ulterior retrasă.

A fi părinte de adolescent

Vasile Ciolpan a fost un ţăran din Vişeu de Sus, un om modest, cu trei clase primare. A luptat în al doilea război mondial şi a fost luat prizonier pe frontul din Rusia. După terminarea războiului, s-a întors în ţară cu diviziile trădătoare ”Horia, Closca si Crisan” şi ”Tudor Vladimirescu”.

Ciolpan a fost făcut ofiţer (locotenent), la rondul de noapte  şi numit director al Închisorii de la Sighet în anul 1950. De comanda lui se leagă cele mai oribile crime îndreptate împotriva elitelor politice româneşti.

Dacă regimul democrat avea vreun interes să afle, nu doar să participe la parastasele lui Iuliu Maniu, putea să-l întrebe pe Vasile Ciolpan, care a murit de-abia în 2007.

memorialIuliu Maniu a plecat la Domnul în iarna anului 1953. Moartea sa a fost anunţată printre deţinuţi prin bătăi morse. Cei care au supravieţuit lagărului morţii au povestit cât de înspăimântător se auzea trosnitura capului tras pe scări. Corpul neînsufleţit al martirului a fost băgat într-un sac şi tras pe scări. O căruţă din curtea cimitirului l-a dus spre o destinaţie secretă, pentru ca nimeni să nu afle locul de veci al eroului naţional.

Cum s-ar putea găsi osemintele Martirului? Greu de spus. Avea o tijă în picior de la o operaţie. Să ne rugăm pentru identificarea osemintelor Sfinxului de la Bădăcin.

Eu o consider ca o datorie de onoare pentru generaţia mea.   În fiecare an merg la Sighet şi mă rog. Acolo este Auschwitz-ul nostru. Dacă inimoşii Ana Blandiana şi Romulus Rusan nu şi-ar  fi dedicat cei mai frumoşi ani ai vieţii proiectului pentru Memorial, nu aveam niciunde a ne ruga.

Dacă Dumnezeu ne ajută, Iuliu Maniu îşi va găsi după aproape şaptezeci de ani ODIHNA.

Taguri: , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.