Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Iar despre o tânără speranţă a PNŢCD, rătăcită în PD-L: Dudu Ionescu

La început a fost (cu)Vântu’. Apoi s-a hodinit. Vreo zece ani. A şi catindat (ce-i drept plictisitu-sa prin sectorul 4). Fără spor. Omu’ n-are miză, n-are vlagă, dar are ce alţii n-au: o viaţă tihnită. Nu mi-aş fi amintit de această tânără speranţă eşuată, dacă nu ar fi spus, la priveghiul lui Ion Diaconescu, către cei din jur: “Ghilezan trebuie bătut!” Am luat-o ca pe o glumă. Dar m-a şocat prea plecata coloană (vertebrală)  în faţa lui Traian Băsescu, când acesta i-a zis: “Dudu, fă şi tu ceva pentru ăştia (adică ţărănişti)

Dudu Ionescu a reuşit să fie ministru la dublu: şi la Apărare şi la Interne. Pe timpul mandatului său Maria Vlas şi-a luat zborul. Nu zic că ştiu legătura directă dintre SOV şi el, doar că Dinu Băcăuan, văr de-al lui era în gaşca FNI, la fel Adrian Mititean, apropiat al lui Emil Constantinescu.

Sorin Ovidiu Vântu zburda cu FNI-ul său în timpul Administraţiei Constantinescu, ce cu onor o slugărea şi semiimberbul Ionescu. Nici Dudu, nici Emil, nici Mureşan nu şi-au exprimat măcar sincerele regrete la coborârea banilor românilor în fundul istoriei.

Ce ştiu este cum a murit Camenco Petrovici, bănăţean de-al meu, fost director CEC. M-am nimerit la el în birou cu trei zile înainte de semnarea păgubosului contract dintre CEC şi FNI. L-am rugat pentru liniştea sa să nu o facă. Mi-a zis că l-au asigurat Dudu Ionescu, cineva de la Cotroceni, Remus Opriş şi Ion Mureşan că nu va păţi nimic. Chiar dacă eram mai tânăr, mi-am exprimat scepticismul. L-am rugat – pentru siguranţa sa – să dea drumul la sistemul de înregistrare pe care-l moştenise. A semnat în maşina patronului FNI. După o săptămână, acesta din urmă i-a cerut câteva sute de miliarde după şedinţa de cliring interbancar. Camenco nu a vrut să-i dea. SOV l-a ameninţat că-l va destitui. Cine alerga cu demiterea lui prin sediul guvernului? Ion Mureşan, astăzi închis. Şi directorul CEC fu demis. Ulterior, arestat. Nici o lacrimă pentru el din partea celor care au facilitat lui SOV învârteala numită FNI.

“Dudule, dormi liniştit!”

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (6)

 1. Nov 22, 2011

  radu

  Dar dumneata, domnule Ghilezan, de ce te-ai ratacit la oficina cotrocenista Evz?

  • Nov 22, 2011

   Marius Ghilezan

   pai la evz am lucrat cinci ani

 2. Nov 22, 2011

  radu

  @Marius Ghilezan: asta nu-i un raspuns. reformulez: va mai reprezinta actuala linie a EvZ? Dar linia pro-basista pe care e impins PNTCD? Sa stim si noi.

  • Nov 22, 2011

   Marius Ghilezan

   eu stiu ce scriu eu, nu ce scriu colegii de pagina
   PNTCD trebuie sa faca un compromis. Nu sunt nici eu de acord cu linia probasista

 3. Nov 24, 2011

  Mihaela Cartis

  Domnule Marius Ghilezan, sunt peste doi ani de zile de cand ma simt extrem de afectata in plan psihic personal de Lista beneficiarilor FNI care a aparut pe internet in preajma alegerilor prezidentiale din 2009.
  Aceasta lista a circulat pe internet, figurand pe blogurile unor cunoscuti politicieni, comentatori politici, ziaristi etc.
  Intre timp ea a disparut la fel de inopinat si misterios cum a aparut.
  Oricat de tare s-au aparat unii lideri taranisti care figurau pe acea lista ca ea nu ar fi reala, instinctul meu imi spune ca ea este al dracului de reala, cu atat mai mult cu cat am regasit-o de-a lungul timpului in diferite locuri ABSOLUT IDENTICA.
  As vrea sa cunosc opinia dv. despre autenticitatea acestei liste, daca vreti.
  Alte comentarii pe teme politice nu doresc sa am cu dv., intrucat nu suntem convergenti.

  http://www.ziare.com/stiri/ancheta/sorin-ovidiu-vintu-dat-in-consemn-la-frontiera-970756

  “cetatean_revoltat_apolitic
  Rank user: x2
  09.12.2009, 18:06

  GOGOASA = ELECTORALA :)):))
  Si BASESCU e la ordinea 21 de pe lista ….

  BASESCU BENEFICIAR FLOTA, FNI SI RESURSELOR DIN MAREA NEAGRA
  Lista cu beneficiari FNI-Vantu

  1. Sorin Ovidiu Vantu – 341,2 miliarde lei (in afara de saci cu bani care ajungeau zilnic la el din depunerile cetatenilor Romani la FNI, GELSOR, SOVINVEST si altele) a infiintat IMAS si stabileste alegerile in Romania, patronul realitatii TV pe bani celor 300 000 de cetateni romani furati si infometati de Sorin Ovidiu Vantu cu sprijinul SIE, gen. Fulga, SRI- KGB Radu Timofte, Ion Iliescu ( Vantu depune in contul Aureliei Carmen Popa 300 000 lei care la randul ei il depune in contul lui Ion Iliescu la Fundatia Romana pentru republica si democratie) si Adrian Nastase (primeste lunar intre 3000-5000 dolari pentru ca se ocupa de afacerile firmelor lui Sorin Ovidiu Vantu in strainatate unde este sustinut in Anglia de Toni Blaier, Spania de Maria Asnar) si alti.
  2. Popa Nicolae 28,6 miliarde lei
  3. Crabulea Ilie 14,9 miliarde lei
  4. Ionescu Iulia 10,4 miliarde lei
  5. Rudareanu Cornel 10,4 miliarde lei
  6. Saidac Alexandru 10,3 miliarde lei
  7. Ionut Cojoaca 10,2 miliarde lei
  8. Livadariu Marilena 10,2 miliarde lei
  9. Nita Eugen 10,2 miliarde lei
  10. Achimescu Emil 10,1 miliarde lei
  11. Marian Serban 10,1 miliarde lei
  12. Hoanta Nicolae 7,3 miliarde lei
  13. Radu Sarbu 5,5 miliarde lei
  14. Sangeorzan Anton 5 miliarde lei
  15. Decebal Traian Remes 4,7 miliarde lei
  16. Nicolae Noica 4,2 miliarde lei
  17. Remus Opris 3,8 miliarde lei
  18. Ion Diaconescu 3,6 miliarde lei
  19. Hagiu Traian 3,6 miliarde lei
  20. Ioan Avram Muresan 3,4 miliarde lei
  21. TRAIAN BASESCU 3,3 miliarde lei
  22. Radu Berceanu 3,3 miliarde lei
  23. Constantin Dudu Ionescu 3,3 miliarde lei fost Ministru de Interne
  24. Valeriu Stoica 3,3 miliarde lei fost Ministru de Justitie
  25. Vlad Rosca 3,2 miliarde lei
  26. Dancuta Dobrin 3 miliarde lei
  27. Dragos Constantinescu 2,8 miliarde lei (fiul presedintelui Romaniai Emil Constantinescu)
  28. Vasile Lupu 2,6 miliarde lei
  29. Chalfa Gheorghe 2,5 miliarde lei
  30. Minculete Dan 2,5 miliarde lei
  31. Cristea Valentin 2,2 miliarde lei
  32. Ulm Spineanu 2,2 miliarde lei

  Va rugam sa il dati si pe PINALTY -GHEORGHE STEFAN – are 4 dosare la D.N.A. BACAU – la dl. Procuror HUMULESCU – cel care a primit 2 ha de teren de la PRIMARIA PIATRA NEAMT +O LOCUINTA….”

  • Nov 24, 2011

   Marius Ghilezan

   nu cred ca e reala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.