OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Hipsterii şi Hannah Montana

skater

O prietenă de-a mea care bântuie prin Piaţa Universităţii, indiferent dacă se protestează contra tomatelor montane sau în apărarea câinilor fără pamperşi, nu ştie ce e acela un hipster. Păi, draga mea, vezi cum vine treaba: “flower-powerşii de pe vremuri s-au rebranduit”. Atunci luptau pentru pace, acum pentru libertatea pufului de păpădie. Nu-i recunoşti? Hai serios. Priveşte-i de sus în jos. La moacă Armani întunecaţi, sub sacoul de firmă, maiou de deţinut, şi încălţări musai de pânză de la Cocor şi ciorapi roşii de la chinezi. foto: societateacivila.com

Ei reprezintă noua fiţă socială. Asudă prin corporaţii, unde au liber atât cât să dea un :-) iubitei pe chat şi ies în Piaţă cu “Jos capitalismul!” Nu e caterincă, serios. Oamenii ăştia vorbesc despre apărarea ecosistemelor, coborându-se din cele mai poluante maşini din lume. Uneori vin pe motociclete însoţiţi de dame în chiloţi de dantelă şi cu cască pe cap. Nu, nu eu sunt nebun. Ăştia sunt cei din lumea celor care împart creier, la împinge tava, pe autostrăzi.  Really!

Nu-i înţelegi? Eu da. Ca unul care am citit mai mult decât am scris, ştiu de la Gustave le bon că psihologia mulţimilor e altfel decât onania la computer, zău. Tu crezi că hipsterul ştie cum se traduce în limba broaştelor salvate, acel  “Jawohl” scris şi semnat după “Arbeit macht frei-ul” de zi cu zi, în timp ce îi scrie Raportul de activitate Gesellschaft-ului? Încă nu au aruncat din casă pernuţele cu Hannah Montana, dar acum salvează Roşii Montane.

El ştie să caute pe google cum se mulge vaca, dar n-a pus mâna niciodată pe un uger. Îţi vorbeşte în englezisme despre Poplaca, de parcă ar fi un ajuns al neamului de ţapinari.  N-a salvat niciodată pe nimeni, dar poartă pe braţ brasarde de salvamontişti.

El trăieşte într-o dublă reprezentare. Într-un teatru pe care până şi Ionesco, că nu-i politically corect să scrii Eugen Ionescu, l-ar considera mai absurd decât imaginaţia sa, e şi sclav şi artist, niciodată stăpân, pentru că nu a avut cine să-l înveţe că  laissezfaire îl poate scoate din gloată. 

 

Taguri: , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (10)

 1. Sep 10, 2013

  cvm

  NU. Sunt ceea ce i-am invatat noi sa fie. Sunt copiii golanilor ’90 si ai hippies-ilor anilor ’70.
  Sunt ecologisti pentru ca asa i-am invatat noi sa fie, in taberele din anii ’90.
  Sunt aproape apolitici pentru ca nu am fost in stare sa le aratam altfel de capitalism decat cel de cumetrie.
  Sunt anti-proiect si nu anti-orice pentru ca asa au invatat in scolile la care i-am dat, sa lucreze exclusiv pe proiecte. Mai mult, multinationalele ii angajeaza tot pe proiecte. Acum, au fost mintiti punctual pe un anumit proiect.
  Ii ironizati ca urasc multinationalele ale caror produse le folosesc. Pai tot noi i-am invatat ca acele corporatii multinationale ne-au inghitit mandria de industrie.
  Sunt ceea ce i-am invatat noi sa fie
  Blamandu-i, ironizandu-i, ii supuneti la acelasi tratament la care am fost supusi si noi in anii ’90. De asta au nevoie?
  Eu cred ca nu. Este lupta generatiei lor si ar trebui sa le fim alaturi macar moral daca nu si fizic.
  Si inca ceva: tinerii au fost mereu in fruntea a tot ceea ce a fost bun in tara asta, indiferent de cauza.

 2. Sep 10, 2013

  Claudia

  Va felicit domnul Marius pentru articole,astia sunt ONG isti lui Soros,chiar ma intrebam in ultimele luni,pana unde va ajunge acest subiect cu Rosia Montana deoarece alte subiecte nu se mai auzea,in timp ce UE si FMI,BM vecheaza asupra leilor romanesti.

  • Sep 11, 2013

   ottto

   Claudia – omul lui Ghilezan. “…alte subiecte nu se mai auzea…’. Cine se-aseamana, se-aduna. Se stie.

 3. Sep 11, 2013

  ottto

  Din pacate, daca ai o parere in Romania se considera ca apartii unei gasti. Nu, nu ai voie sa ai nici o parere personala, nu ai voie sa treci prin sita mintii tale o idee, o situatie si sa te manifesti spre dreapta, stanga, in fata sau in spate, dupa cum iti dicteaza mintea sau contiinta pentru ca vine un ghilezan (poate fi si un ciuvica, un badea, …) si te pune la zid, cu catarea pe fruntea ta: esti un hipster, fita sociala. Nu, nu ai voie sa fii, de exemplu, pensionar, intamplator intelectual, cu experienta vietii si a oamenilor si sa spui de (sau cu) bun-simt nu, nu e bine ce se intampla la Rosia Montana. Nu, nu ai voie sa spui nimic, trebuie sa devii, daca n-ai fost, fatalist. Asta este, nu avem ce face, faca ce vor politicienii, RMGC, noi plecam capul, bagam pioneza inapoi in dos (pentru cine cunoaste bancul) si ne spalam singuri pe creier ca vine ghilezan si ne trage o sapuneala de numa’, numa’. Hai, sa fim seriosi, Ghilezane!

 4. Sep 11, 2013

  Bogdanian

  Cata superficialitate.. n-ai inteles nimic si ai reusit sa scrii un articol chiar penibil. Dar ce-i drept pentru a intelege ceva trebuie sa te ajute si creierul care, in cazul tau, probabil e acaparat de intensul miros de naftalina, utilizata probabil sa iti indeparteze moliile din cap. Rusinos!

 5. Sep 11, 2013

  Shadow

  @Marius
  si tu crezi ca “toti cei din piata” sau “toti ei care se opun” proiectului rosia montana sunt “hipsteri”. Nici macar 1% nu sunt asta dar boala romaneasca din cele mai vechi timpuri este “generalizarea” pe cel mai putin semnificativ segment.
  Din pacate si tu aiai dat in generalizare

 6. Sep 11, 2013

  Bogdanian

  Cica “binele trebuie promovat, răul se propagă singur” . Mi-ar fi si rusine. Defapt tu si toti cei ca tine functionati invers.. “raul trebuie promovat, binele se propaga singur” . GUNOAIE!

 7. Sep 11, 2013

  Raluca

  M-am plictisit sa aud aceleasi soparle securistice de 23 ani!Parca joc in acelasi film, cu replicile resapate (ecologic, de!)Discursul tau vine tocmai bine in continuarea declaratiilor sindicalistilor care si-au dat mana cu directorii multimilionari in $/an peste aur=cianura si vorbesc in numele celor ce vor sa munceasca. Deci, in iunie 1990, in Piata Universitatii erau “golanii” impotriva celor care afirmau “Noi muncim, nu gandim”, iar acum sunt hipsterii impotriva minerilor care vor sa munceasca.

  Mai inovati si voi baieti, ca ma plictisesc sa vad acelasi film cu aceleasi replici

 8. Sep 11, 2013

  Contribuitor la salariul d-voastra

  Eh, nu va mai suparati asa pe hipsteri, ca doar v-au platit salariul pe care l-ati primit (cel putin) 3 ani intre 2005-2008 (ehee, 2005 v-a dat de gol), ati lucrat in calitate de consilier pe probleme de strategii guvernamentale (haha!!) in cadrul Guvernului Romaniei.Nu va obositi sa negati, stim deja ca asa fac toti ca d-voastra.
  E de inteles ca acum nu va mai sunt pe plac, au inceput sa tipe in gura mare rationamente care va depasesc (ne-am prins ca va e strain sentimentul de a iesi in strada fara “un ban, o relatie, o vorba buna undeva”). Stati linistit, ne-am prins si de faptul ca RMCG v-a invitat la cina in seara asta.

 9. Dec 26, 2013

  Simion

  Am sa te rog sa precizezi sursa fotografiei. Nu ai auzit de copyright? Jurnalist/scriitor de doi bani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.