Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Golanul căjvănar

“Am fost întrebat dacă neg că tovarăşul Nicolae Ceau este cel mai mare filosof al epocii contemporane. I-am răspuns că da, neg, pentru că dumnealui nu se ocupa heideggerianeşte cu diferenţa ontologică, aia dintre Sein şi Seindes, el nu interpreta lumea, ci, ca om politic, o schimba conform indicaţiilor lui Marx din tezele despre Feuerbach, doar că avea toate şansele să ajungă un mare sociolog militant, mai mare chiar decât Miftode, cel mai strălucit epigon din şcola natanshoniană a Universităţii Cuzane de pe vijeliosul Bahlui. La şedinţele pecerii se lăuda că ne aduce pe toţi cei ce universitam la Iaşi – Toader Jucan, Alexandru Tofan şi subsemnatul – ca profi la şcoala generală din comună… ca să o întărească. Avea planuri grandioase în ce ne priveşte, însă, vai, rămânerea frăţânelui său în Belgia avea să i le dea peste cap.

Când a aflat că toţi trei ajunseserăm, la un moment dat, lectori, comenta sec: « La Iaşi, arunci o cheatră în aer, cade numaidecât în capul unui lector» (Lexiconul figurilor căjvănare – LUCA PIŢU)

Luca Piţu a fost un intelectual rafinat. Un greuceanu al culturii textelor. De aia nu-l ştii, cetitorule. Nu a apărut la tembelizor, dar a vorbit  la Europa liberă în 9 noiembrie 1989, citeşte aici, când urlătorii de azi tăceau în front şi ascultau drepţi ordinele pecerii…

 

Ăsta da, GOLAN! Postmortem!

 

 

dialoghisiritemele deocheate ale timpului nostru

 

luca pitu trei intr-o carte

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.