Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Feriţi-vă de măgăruşii cu urechi de cretă!

Dacă autostrăzi n-avem, avem zilele acestea un desant de capete de cretă pe şosele. Caralii te opresc pentru te miri ce. Venind din Moldova şi scăpând de radare, am dat de un cordon la Voluntari de ziceai, mamă, iar a venit livoluţia. Deschizând sigur pe mine geamul, am întrebat de ce m-au oprit. “Actele, vă rog, domnule şofer!” Nici un zâmbet cordial. Doar grimasă de şacal. Gata să te sfâşâie. “Dar ce am făcut?”Eu o ţineam pe a mea, el pe a lui. Fireşte când doi se ceartă cel mai instruit cedează. I le-am dat. Le-a verificat. “Mai daţi-mi şi talonul şi asigurare şi rovignieta…” “Dar de ce m-aţi oprit? Ştiu că în lumea civilizată se fac astfel de filtre în stări excepţionale.” Dar avansatul la excepţional, caporal la umblet şi miliţian la port, o ţinea langa, Tănase. Ai bască sau n-ai bască. Cică farurile băteau prea sus. Păi, i-am zis, că am adus scroafa de la ţară, să o pun în geam să o vadă şi băiatul cu bacu la 24 de ani, de peste drum, civilul  Traian Igaş, că de câte stele are, nu ştiu. “V-a trimis la adunat amenzi!” Mama lui de paişpe clase la FF. M-a găsit cu ITP-ul expirat. Şi asta culmea că am verificat în Fundu Moldovei dacă sunt cu toate cele lumeşti la zi….Procesul verbal se picta şi eu povesteam cum l-am ridicat pe Tom Degeţel la trecerea coloanei prezidenţiale pe Calea Victoriei.”Respectaţi instituţiile!” Suflă pachetul de muşchi ca o biciuire tovărăşească. Nu mai prididea cu respectarea legii, dar bolizii treceau nestingheriţi. Oare dacă era liber Sile Cămătaru era plimbat de la Ana la Caiafa? Să nu vă spun cum din Udrişte a trebuit să străbat oraşul până la Fabrica de glucoză, unde şade sulemenită cascheta de măgăruş la tejghea. I-am spurcat cu toţi igaşii mamii lor de poliţişti adjectivali!

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.