Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Fân Fest. Ziua a treia. Mihnea Blidariu, Egy az Isten*

Cum partidelor le plac congresele sau convențiile, așa și ecologiștilor marxiști plenarele. În Biserica Unitariană din Roșia Montană, acolo unde mai zilele trecute, tinerii proiectau IF YOU FUCK US WE WILL MULTIPLY pe pereții lăcașului, Mihnea Blidariu sub cuvântul ocrotitor Egy az Isten, i-a asigurat pe tinerii de reușita festivalului Fân Fest, declarând încă o victorie. Victoria cui? Împotriva cui? Unde și când? Să fim serioși.

Poate doar o victorie a Budapestei sau a hoardei cotropitoare a dolarilor eco contra comunității. Ieri, femeile de la cantină au refuzat să mai lucreze din cauză că erau obligate să servească și pe “împotriviți.”

 

 

Conform datelor organizatorilor ar fi fost 5000 de participanți la Fân Fest. Estimarea Jandarmeriei nu a trecut de cifra de 800. Oricum a fost un dute-vino permanent. Concertele, nu plenarele, i-au convins pe tineri să vină.

Mihnea Blidariu, visătorul de la “Luna Amară”, avea să spună că Fân Fest nu este un festival, ci un protest. Păi dacă ar fi fost așa, nu erau nici 50. În Biserica în care fuck e un cuvânt nu numai de monitor, un participant onest a cerut conducătorilor campaniei Salvați Roșia Montană să treacă la un pas următor. Să se implice, spre exemplu, în poltică. Luminița Dejeu, o cunoscută activistă clujeană, i-a cerut lui Eugen David, președintele Asociației Alburnus Maior, unul dintre puținii localnici care se opun proiectului, să candideze la Primăria Roșiei Montane. A recunoscut că pe el nu-l alege nimeni.

Tot mai puțină lume crede că salvarea Roșiei Montane vine din festivaluri și like-uri pe net.

 

Compania RMGC a avut o idee inspirantă în a deschide trasee pentru vizitatori: traseul caselor din programul de reabilitare, mina Cătălina-Monulești, cariera Cetate, noua stație de eupurare a apei roșii, astfel încât oamenii au plecat mai bulversați. Majoritatea nu știau ce să creadă. Unde e răul și unde e binele.

Trei categorii de fân-festiști au fost:

1. Interesații (organizatorii care din protest și-au făcut o meserie). Vezi cazul lui Nicușor Dan, Claudiu Crăciun, Eugen David. Însuși Nicușor Dan a scos porumbelul când a fost întrebat ce va face în continuare. Și a spus: “să vedem ce oameni de afaceri găsim”, fără a-și da seama că în spatele lui se mai află și liberali care înțeleg misiunea sa. Pentru cei care nu o cunosc, acțiunea e simplă: Vrea un investitor să pună o presiune pe autorități? Angajează gașca nicușordan & comp. Pe vremea când credeam că tot ce poartă blană se măngâie, nu știam că Moscova finanțează urcatul pe turle al agenților Greenpeace.

2. Excursioniștii. Tinerii care au găsit prilej de a evada din pisălogeala părinților și de sub amețitoarea claviatură a like-urilor.

3. Neomarxiștii. Acei tineri (mai ales străini) care consideră că de sărăcia și izolarea lor socială sunt vinovate corporațiile. Mai clar, frustrații social ce evadează în ecologism pentru a uita de condiția lor.

 * Unul este Dumnezeu
Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.