OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Fân Fest. Ziua a treia. Mihnea Blidariu, Egy az Isten*

DSC_0435

Cum partidelor le plac congresele sau convențiile, așa și ecologiștilor marxiști plenarele. În Biserica Unitariană din Roșia Montană, acolo unde mai zilele trecute, tinerii proiectau IF YOU FUCK US WE WILL MULTIPLY pe pereții lăcașului, Mihnea Blidariu sub cuvântul ocrotitor Egy az Isten, i-a asigurat pe tinerii de reușita festivalului Fân Fest, declarând încă o victorie. Victoria cui? Împotriva cui? Unde și când? Să fim serioși.

Poate doar o victorie a Budapestei sau a hoardei cotropitoare a dolarilor eco contra comunității. Ieri, femeile de la cantină au refuzat să mai lucreze din cauză că erau obligate să servească și pe “împotriviți.”

 

 

Conform datelor organizatorilor ar fi fost 5000 de participanți la Fân Fest. Estimarea Jandarmeriei nu a trecut de cifra de 800. Oricum a fost un dute-vino permanent. Concertele, nu plenarele, i-au convins pe tineri să vină.

Mihnea Blidariu, visătorul de la “Luna Amară”, avea să spună că Fân Fest nu este un festival, ci un protest. Păi dacă ar fi fost așa, nu erau nici 50. În Biserica în care fuck e un cuvânt nu numai de monitor, un participant onest a cerut conducătorilor campaniei Salvați Roșia Montană să treacă la un pas următor. Să se implice, spre exemplu, în poltică. Luminița Dejeu, o cunoscută activistă clujeană, i-a cerut lui Eugen David, președintele Asociației Alburnus Maior, unul dintre puținii localnici care se opun proiectului, să candideze la Primăria Roșiei Montane. A recunoscut că pe el nu-l alege nimeni.

Tot mai puțină lume crede că salvarea Roșiei Montane vine din festivaluri și like-uri pe net.

 

Compania RMGC a avut o idee inspirantă în a deschide trasee pentru vizitatori: traseul caselor din programul de reabilitare, mina Cătălina-Monulești, cariera Cetate, noua stație de eupurare a apei roșii, astfel încât oamenii au plecat mai bulversați. Majoritatea nu știau ce să creadă. Unde e răul și unde e binele.

Trei categorii de fân-festiști au fost:

1. Interesații (organizatorii care din protest și-au făcut o meserie). Vezi cazul lui Nicușor Dan, Claudiu Crăciun, Eugen David. Însuși Nicușor Dan a scos porumbelul când a fost întrebat ce va face în continuare. Și a spus: “să vedem ce oameni de afaceri găsim”, fără a-și da seama că în spatele lui se mai află și liberali care înțeleg misiunea sa. Pentru cei care nu o cunosc, acțiunea e simplă: Vrea un investitor să pună o presiune pe autorități? Angajează gașca nicușordan & comp. Pe vremea când credeam că tot ce poartă blană se măngâie, nu știam că Moscova finanțează urcatul pe turle al agenților Greenpeace.

2. Excursioniștii. Tinerii care au găsit prilej de a evada din pisălogeala părinților și de sub amețitoarea claviatură a like-urilor.

3. Neomarxiștii. Acei tineri (mai ales străini) care consideră că de sărăcia și izolarea lor socială sunt vinovate corporațiile. Mai clar, frustrații social ce evadează în ecologism pentru a uita de condiția lor.

 * Unul este Dumnezeu
Taguri: , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.