lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Fân fest, the last fâs

fan fest

De abia aștept Carnavalul ecologist Fân Fest de la Roșia Montană din 14-18 august 2013. Niciodată n-am văzut atâtea măști răsfirate prin iarbă, ca-n ultima ediție. Se anunță tunete și furtuni. Cum își va mai pudra Stephanie Meyer năsucul de sub Ray-banii verzi? Cum se vor înămoli vilegiaruștii salvării păpădiilor și arlechinii turismului printre pietre și balegă?

Guvernul a decis: Începerea Proiectului Roșia Montană Gold Corporation. Sper, ca anul viitor, în locul rucsacilor și bocancilor cârpiți ai ultrașilor ecologiști să văd mersul cauciucat al bolizilor Caterpillar și pașii firești ai oamenilor la lucru.  Nu va mai fi nevoie de Fân Fest. Activiștii își vor pierde obiectul muncii. Poate îi vom vedea în depresie psihologică sau în vreo depresiune a altor exploatări aurifiere, pentru că Roșia Montană fii va absolvită de sancvina opoziție.

European Goldfield, Rom Aur, Samax România şi Romaltyn Exploration, alte deținătoare de licențe de exploatare a aurului, n-ar fi drept, să nu fie și ele miruite de hristionica popime a oengismului sereleu. Apostolul Toma  poate predica și pe la Băița Ștei, Certej sau  Ilba handalurile moroșene, no tulai!

Taguri: , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.