Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Emil Boc, corigent la istorie

Fugit din Bucureşti pentru a nu fi în oraş de Ziua Regelui, Emil Boc s-a dus la Carei, acolo unde se agaţă harta în cui, fără a avea la el şi bagajul de cultură. În locul bunului simţ despre care vorbea M.S. Regele Mihai, ca necesar în  politică, primul ministru a cărat la sufertaş bunul plac. Adică placul preşedintelui. Dar, lipsa de cultură istorică, i-a jucat festa. A spus în faţa celor prezenţi că a venit să omagieze eroii pentru eliberarea ţării din 1945. Opa! În 25 octombrie 1945, deja aveam pe cap guvernul Groza şi Regele Mihai era în grevă regală.

“I s-ar fi părut o lipsă de respect faţă de Armata Româna dacă nu ar fi fost prezent la manifestările care au avut loc la Carei”, a declarat premierul.  S-a văzut ce  respect are, nici măcar nu ştie istoria.

Ce nu ştie valetul lui Băsescu este că eliberarea ultimului petec de pământ românesc s-a realizat pe 25 octombrie 1944, ca un cadou de Ziua Regelui.  Generalul Macici ( pun pariu că nici nu ştie cine e acel ilustru ofiţer al Armatei Regale) a fost cel care a pus steagul românesc pe Parlamentul de la Budapesta. Drept răsplată, puterea comunistă, pe care o continuă azi micul Boc sub flamură capitalistă, l-a trimis la moarte. La fel ca pe alţi 32 de generali ai Armatei Regale. La Nurnberg au fost condamnaţi mai puţini.

Ce să ştie fiul de iobag ce înseamnă demnitate, patriotism, cunoaştere istorică? A ratat momentul istoric din Parlamentul României doar pentru că vremelnicului preşedinte nu-l înghite pe Regele Mihai. Bine că înghite zilnic ploşniţa din sticlă. ce oameni mici ne conduc.

Trăiască Regele! Ultima staţie a demnităţii naţionale şi unicul simbol al reconcilierii.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Oct 26, 2011

    Catia Maxim

    Discursul MS Regele Mihai, din Parlament ar trebui să devină rugăciunea fiecărui politician.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.