lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Eclipsa după Oz

amos_oz_gabriel_liiceanu

Când profesorul Cicerone Poghirc mi-a promis că mă duce la Emil Cioran, i-am spus că nu sunt pregătit pentru un interviu cu marele gânditor român. Simplu nu-i citisem toate cărţile. La întoarcere i-am sugerat lui Sorin Ilieşiu că bătrânul apocaliptic merită o mărturie video. Aşa s-a născut Apocalipsa după Cioran. După aproape 20 de ani, Gabriel Liiceanu a urcat pe scena Ateneului Român pentru a bea un whisky imaginar cu Amos Oz. Cătălin Sturza a fost martor al monologului. Aşa s-a născut Eclipsa după Oz.

Taguri: , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.