OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Dosia, hipsterii şi Partidul “Sweet Guarana”

protest Piata Universitatii foto 1_big

Doi tineri ies hotărâţi din “Rendez-vous-ul” de pe Edgar Quinet cu Red-bull-uri în mâini.  Povestesc despre gustul deosebit al sweet guaranei, un fel de stimulent al SNC. După două shut-uri de Skandinavik Vanilla şi încă o cutie de Sunday’s Fantasy, despre care vorbeau, venise momentul unei schimbări. Să treacă pe la revoluţie. Eram în spatele lor.  Hipsteri de-adevăratelea. Ocheţi Ray-bun, musai negri de soare. Tururi lăsate la pantalonii 3/4, ciorapi portocalii, încălţări de cârpă. Exact ca-n chit-ul de protesstanwell guaranat al celor 27 deONG-uri care vor o Rămânie murdară.  Fumau pipe. Lăsau dâre de tutun aromatic, ceva nou. Nu foarte puternic, potrivit pentru sfârşitul de vară,  aromă exotică. Mărturisesc despre cum au descoperit Stanwell Guarana. “La a treia încărcare îmi dau seama ca a fost o alegere inspirată”, zice unul dintre ei.
Guarana este noua fiţă a Bucureştiului. Un amestec de fructe amazoniene, puţină lămâie şi aparent un strop de alcool. Trei feluri de tutun, Virginia şi mai ales Burley amestecându-se cu foarte puţin Black Cavendish, conform reţetarului unui bartender din zona istorică.

la revolutie 2

Îi pierd în mulţime. Mă întâlnesc cu Lilick Auftackt, Doru Braia, Dan Zeus, Marius Rizea, Nicoleta Vera, Adrian Cîrlea, cunoscut ca părintele Josho, pe terasa de la Pescarul de unde le-am urmărit revoluţia cu Evian şi Iphone de ultimalina mungiu pipiddi1ă generaţie.

 

Oare câţi ştiu că în fiecare smart phone există o compoziţie de aur şi de argint?

La un moment dat trece pe lângă masa revoluţiei noastre, unul dintre iniţiatorii protestelor, nimeni alta decât Alina-Mungiu Pipiddi, îmbrăcată într-o ţinută verde austro-ungară. “E groasă, dacă a trebuit să ia avionul de la Berlin pentru a fi în piaţă,” zice cineva. Nimic nu e întâmplător în viaţă.

Pe vremuri îi spuneam Dosia. Ştiu cei din generaţia mea de ce, nu are rost să mai explic motivul.

Alina Mungiu PipiddiAcum vrea să-şi facă partid. În tot ce scrie prin “România liberă”, militanta pentru o Românie murdară dă de înţeles că e pregătită să-şi ofere în mod direct serviciile pentru crearea noii structuri, afirmând: “Dacă se dezvoltă o masă critică de oameni cu valori diferite de clasa politică actuală şi intenţii serioase de organizare, bineînţeles că vom sta de vorbă cu ei, ca e păcat ca experienţele noastre negative anterioare să nu serveasprotestatara cu Eviancă măcar la asta”. Deci împreună cu Remus Cernea, Claudiu Crăciun, Mihail Bumbeş coace de un partid. Căci e loc. Dacă nemţii, nordicii şi alte state democratice au partidele piraţilor, de ce să nu avem şi noi aşa ceva. Un partid al marginalilor care sunt împotrivă la orice, numai de dragul de a fi împotrivă. Am urmărit gesturile războinice ale unei fete cu Evian în mână. Avea un delir mistic. Poţi să te pui cu lumea fanatizată?

Eu cred că la manifestarea de duminica viitoare ar trebui ca mulţimea să ceară, ca pe vremuri, deschiderea balconului. Au venit intelectualii.

În timp ce consumatorii de Guarana şi-au terminat rondul de noapte pe străzile Bucureştiului, premierul Victor Ponta a scos din mină 33 de mineri care s-au blocat în urmă cu mai multe zile cerând locuri de muncă.rosia montana, apa rosie

Astăzi cei din urmă au mers la muncă şi-au dus copiii la şcoală, în timp ce hipsterii se pregătesc cu mouse-ul din multinaţionale să le mai dea odată în cap corporatiştilor. Că doar banii de Guarana vin sau din ecologia lor de bursă, cât de diferite sunt dimensiunile vieţii. Unii se bucură că mai pot da de mâncare la copii, iar alţii de o nouă porţie de Guarana.

Noaptea l-am auzit pe Badea cu o idee interesantă: Hai cu salvarea! Cei din Piaţă să adune, după modelul “Un leu pentru Ateneu,” bani pentru ecologizare zonei. Nu trebui decât vreo câteva sute de milioane de euro.

Poate Partidul Dosiei să fakeep calm and buy or sellcă ceva, că doar nu cu plimbări se salvează o ţară. Aşteptăm cu viu interes DESCHIDEREA BALCONULUI. Dacă generaţia noastră s-a lămurit cu Marian Munteanu, poate şi hipsterii de intenţile paşoptistei care curăţă România pe bani de la CEE Trust, working in progress.

În timpul acesta acţiunile de pe bursa aurulului cresc şi scad. Aşa face şi George Soros un bănuţ şi pentru naşterea copilului DOSIEI. Partidul “Sweet Guarana.”

 

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (3)

 1. Sep 16, 2013

  rastan

  ghilezane esti un trist…

 2. Sep 16, 2013

  Shadow

  @Marius
  tu ma vezi pe mine band red-bull, stand cu pantalonii “pe vine” si cu ochelari “ray-bum”? Eu cred ca tu vrei sa vezi doar pe “neavenitii” din piata. Pe cei care nu-ti dau “la rima” nu vrei sa-i vezi.

  PS. Am fumat ani de zile “pipa” recunosc “spasit”.

 3. Sep 18, 2013

  Jullius

  Auzi nea Ghilezane, acolo in fotografia unde stai pe vine ce faci? Elimini ceea ce scoti din varful tastelor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.