Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Domnule decan, deschideţi balconul de la Universitate!

Piaţa Universităţii e invadată de trupe de diversiune ale aparatului de partid şi de stat. Tuturor acestora li se asociază “dezinteresatul” Mircea Toma. E veche treaba, cu noi nu suntem partide. Mitingul care continuă de zece zile e eminamente politic. “Jos Băsescu!” Dar ce punem în loc? Că doar nu facem culoar pentru extratereştrii? În ciuda eforturilor disperate de a macula tot ce e politic, şlagărul rămâne tot acelaşi: “Jos Băsescu!”

Domnul profesor Floare Grecu, decanul Facultăţii de Geografie a Universităţii Bucureşti, nu este pus politic. La cererea studenţilor şi a altor cadre universitare ar trebui să fie de acord cu deschiderea balconului, la fel ca în 1990.

Emil Constantinescu, pe atunci rector, a avizat cererea studenţilor şi apoi a ajuns preşedintele României.

Lipseşte un lider. Acesta se poate naşte în balcon. Nu sub balcon, pe unde, la umbra nopţii, cluburile de diversiune comit agresiuni asupra bunului simţ şi a ordinii de drept.

Prin deschiderea balconului, oameni de prestigiu s-ar putea adresa celor mulţi.

Puterea vrea intensificarea dialogului. Asta s-a cerut şi în 1990. Balconul rămâne un simbol al nonviolenţei şi al dialogului.

Domnule Grecu faceţi un dar democraţiei! Chiar dacă ne-am obişnuit să nu credem în darurile grecilor, facem o excepţie!

 

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.