captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Doar “băieţii deştepţi” se vor bucura de vânzarea zestrei Roşiei Poeni

satul-geamana-de-langa-rosia-poieni

Pentru zestrea de cupru, în valoare 5 mld de euro, la cotaţia actuală de pe Burse,  Roşia Poieni îşi aşteaptă peţitorii. După ratarea privatizării cu Roman Copper Corp, Ministerul economiei s-a gândit să găsească un ginere cu bani. În cursă au mai rămas doar Trafigura PTE LTD Singapore şi Yldirim Holding Turcia, care vor putea depune până joi dimineaţă la sediul Cupru Min Abrud oferta de cumpărare, precum şi documentele de participare precizate în caietul de sarcini pentru această etapă şi dovada privind achitarea taxei de participare la licitaţie.
Câştigătorul licitaţiei va trebui să achite avansul de 40 de milioane de euro până la data de 13 ianuarie 2014.

Contractul de vânzare a concentratului de cupru se încheie pe o perioadă de şapte ani. Cantitatea maximă de concentrat de cupru livrată în contul avansului este de 45.360 de tone, ajustabilă în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului de vânzare, având conţinuturile specificate în fişa tehnică. Cumpărătorul va suporta costurile pentru preluarea concentratului de cupru din incinta societăţii şi pentru transportul acestuia, precum şi orice alte costuri asociate.

Nu ne spune nimeni pe ca utilaje vor lucra cei de la Cupru Min, în condiţiile în care EnergoMineral, o companie a “băieţilor deştepţi”, aflată acum în lichidare, aşteaptă la uşă pentru preluarea datoriei de 17 milioane de euro, având o sentinţă judecătorească în acest sens.

Dacă vor veni banii de avans, jumătate vor fi înghiţiţi, aşa că nu ştiu unde e bucuria.  despre ecologizarea zonei, însă, Doamne să ne ierţi. Nimeni nu finanţează salvarea satului Geamăna. Şi de aici toată nemulţumirea mea.

Taguri: , , ,

Commentarii (5)

 1. Dec 11, 2013

  kla2005

  si dai si lupta de frica unui ipotetic drob de sare care nici nu exista…
  las ca dam cupru in singaporte sau la turci…e genial

 2. Dec 11, 2013

  Elena

  Asa ar trebui sa se faca si cu Rosia Montana si atunci nimeni nu ar mai protesta? Asta e varianta acceptata de “patrioti”? Varianta eco e cea in care glia stramoseasca e incarcata in camioane si dusa in Turcia sau in Singapore? Hmm…

 3. Dec 12, 2013

  koko

  Astazi am citit in presa ca s-au retras companiile respective…urmeaza restructurari si acolo, iar numai cu muncitorii, sefii la caldura in birouri!
  Sa vedeti acum cum se va scufunda in bezna Tara Motilor…nu tu locuri de munca, nu tu investitii, nu tu nimca…tara de piatra va ramane tara de piatra pustie!

 4. Dec 15, 2013

  Eduard

  Asa se intampla cand traiesti intr-o tara inapoiata. Daca Romania ar fi avut tehnologia necesara am fi putut exploata noi si cuprul si aurul din Rosia Montana.

 5. Dec 15, 2013

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.