Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Descentralizarea, dintotdeauna o poveste stânjenitoare pentru Bucureşti

Necesitatea descentralizării administrative a fost subliniată în ziarul „Vestul” încă de la înfiinţarea sa, în 1929. Sever Bocu, fondatorul ziarului „Vestul”, a fost, de altfel, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai acestei idei: „Eu sunt un regionalist. Baza programului meu e regionalismul. Eu cred că provinciile vor trăi, vor progresa şi vor muri pe această chestie a descentralizării.”

Luptând pentru unirea tuturor provinciilor româneşti, după ce aceasta s-a înfăptuit, Sever Bocu a pledat pentru descentralizarea administrativă şi economică, observând că un centralism puternic nu a adus decât deservicii Banatului, care era mereu defavorizat. Iată ce scria Sever Bocu, în ziarul „Vestul”, în articolul „Exploatarea provinciilor alipite”: „De şapte ani Banatul varsă anual milioane, contribuind (la subvenţionarea şcolilor de ucenici din ţară – n.n.) cu cea mai mare cotă – date fiind industria şi comerţul său odinioară în floare – la augmentarea fondului de ucenici. Din cele peste 25 de milioane (trimise la buget din Banat – n.n.), s-a dat o singură dată, pentru îmbrăcămintea ucenicilor (din Timişoara – n.n.) numai 200000 lei”(„Vestul”, anul II, 17.09.1931). Problematica descentralizării, în ziarul „Vestul”, în anii ’30.

Ca o voltă peste ani am scris:

Strategia electorală a PDL: Bătătălia pe primari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.