Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De la fotografii de nuntă, la premii internaţionale. Povestea lui Willy Foo

Toţi se pricep să facă fotografii la nunţi şi la botezuri, dar puţini pot să dezvolte din asta un business. Ţi s-a întâmplat să fii avut o petrecere şi să nu primeşti pozele nici după două luni de la fotografii tocmiţi? Eu ştiu vreo şase cazuri. În acelaşi timp cunosc fotografi care se vaită că nu obţin bani de pe munca lor. La PNŢCD e unul Cicerone care vine cu pozele după vreo zece ani, când ai şi uitat de eveniment.

Andrei Antică, un coleg de-al nostru de la “România liberă”, a ajuns în Canada. A lucrat la un studio profesionist. Inventiv ca orice român, i-a propus patronului de acolo să-şi extindă afacerea, dacă tot avea scule performante. La un moment dat i-a triplat cifra de afaceri. Şi-a cerut drepturi în plus. Speriat că angajatul câştigă prea mult, managerul nu i-a mai dat procentul cuvenit. Lui Antică i-a sărit ţandăra. Şi-a dat demisia.  După câteva zile s-a întâlnit pe stradă cu un industriaş indian care i-a propus să vină să-i facă poze la nunta fiicei. Şi din acel moment şi-a deschis propriul studio: SmartPhotos.

foto andrei antica

 

Tot de la fotografii de nuntă a plecat şi fotograful Willy Foo din Singapore. În 2003 avea doar un aparat foto, un notebook şi un proiector. A avut ideea să proiecteze fotografiile în timp real şi să printeze digital “la locul faptei.” Acum este un artist de succes. Are peste 800.000 de prieteni pe facebook. Secretul? Îl aflaţi pe pagina lui. Aici.

Găsiţi rapid şi cele 10 sfaturi ale sale pentru a deveni un pozar profesionist.

1. Eliminaţi mişcările

2. Înţelegeţi ISO

3. Căutaţi lumina.

4. Contrastul de alb

5. Focus pe contrastul cel mai mare

6. Distanţă de focalizare mică

7. Echilibrul dintre blitz şi lumina ambientală

8. Folosirea profesionistă a butonului de +/- (valoarea de expunere)

9. Cunoaşterea modului M.

10. Gândeşte ca un jurnalist

 

 

 

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Nov 26, 2014

    Active News

    Felicitari pentru intreaga ta activitate. Pozele sunt superbe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.