captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

De ce se sinucid delfinii?

brazilienii salveaza delfinii

Incredibil eveniment pe plaja din Arraial do Cab, Brazilia. Treizeci de delfini au hotărât să se “sinucidă” în grup. Oameni cu suflet, brazilienii i-au readus înspre adâncuri. Un gest fără precedent. 

Astfel de eşuări ale delfinilor au mai avut loc recent şi în Hakota, Japonia, unde pe o plajă din preajmă peste 150 de cetacee au murit recent, printr-un eveniment similar. 

Cercetătorii niponi prezenţi la faţa locului au efectuat autopsiile pentru a încerca să determine cauza acestui fenomen. Ei au luat în calcul posibilitatea unei infecţii parazitare, care ar fi putut perturba capacitatea de orientare a delfinilor. O altă pistă ar fi posibilitatea ca ultrasunetele pe care le emit delfinii să fi fost absorbite de dunele de nisip.

Totuşi, pe internet au apărut speculaţii conform cărora astfel de evenimente ar avea loc înaintea unui mare cutremur. În 2011, 50 de mamifere din specia beluga au eşuat pe o plajă din Japonia, cu doar şase zile înaintea cutremurului devastator, cu magnitudinea 9, care a dus la moartea a 18.000 de oameni.

De asemenea, 107 delfini au eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă, cu două zile înainte de cutremurul devastator din 2011, iar alte 170 de balene au eşuat pe plajele din Australia şi Noua Zeelandă, înaintea seismului din 2004.

”E posibil (n.r. să aibă legătură), dar nu avem nicio dovadă care să confirme această teorie”, a explicat un expert japonez, citat de AFP.

Să presimtă delfinii ce nu putem noi presimţi?

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.