lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

De ce puterea poporului e o jartea ruptă?

partidul_poporului

Mă enervează bannerele lui DD din Bucureşti. Nu pentru că vorbesc despre sublima dar rătăcita putere a poporului, doar pentru că sunt violete. Orice nedus la Băneasa sau cu muşcatele pe balcon, ca să nu mai vorbim de lectorii gramaticii politice, ştie că puterea poporului e doar o elodie în democraţie. Power of the people e un sofism, bun pentru amăgit prostimea. Sigur că în istoria revoluţiilor a avut un rol, dar în democraţiile consolidate, adică în cele elective, puterea este delegată şi nu poate vulgul schimba paradigma. Aş vrea să cred că trăim o vreme a maturităţii. Suntem nemulţumiţi de oferta partidelor, dar niciun revolut de la Marian Munteanu la Crăciunul-  asistent kaviar – nu poate opri ploaia. Aşa că doar proştii pot crede  că Partidul Poporului poate avea reprezentativitate. Prima smetie o va lua PPDD la alegerile locale. Păi cu oameni refuzaţi de la cele trei mari partide: PSD, PNL şi PSD, Zerotv nu poate aduce soarele, doar picura un pic de mov. În scăfârliile bete.

 

Taguri: , , ,

Comentariu (1)

  1. May 26, 2012

    De ce

    Ptr ca tu esti un fomist spagar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.