captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

De ce este Soros atât de interesat de soarta ţiganilor?

george soros tiganii

Victor Ponta s-a întâlnit cu George Soros la guvern. Este posibil să fii discutat doar problema romilor. În 2006, confirm o întâlnire similară a premierului de atunci Călin Popescu Tăriceanu cu miliardarul american. Am fost unul dintre cei care am scris punctajul discuţiilor. Spre uimirea lui Tăriceanu marele jucător de bursă nu a dorit să vorbească decât despre acest subiect. Nimic în plus.

Cred că discuţia cu Ponta a fost asemănătoare. Dar de ce este atât de interesat de ţigani? După principiul bate şaua ca să priceapă iapa, sprijină interesul expansionist al maghiarilor. Vorbind despre drepturile minorităţii rrome, susţine indirect secuii şi poveştile lor cu autodeterminarea. Dar nu secuii sunt problema, ci teritorilor “patriei mamă,” cum spun ungurii de la grădiniţă, până la azil, Ardealului. Soros şi lobby-ul maghiar sunt interesaţi de conservarea bogăţiilor din Transilvania pentru o perioadă ulterioară de guvernare. Prin autodeterminare ei văd o etapă intermediară spre o structură unionist-federală. Aşa cum am mai spus în 2019 la o sută de ani de Tratatul de la Trianon, ungurii pregătesc mari demonstraţii în toată lumea. Până atunci, mai şurubăresc şi catalanii şi scoţienii câte ceva, cât despre Crimeea să nu mai vorbim.

De ce să vorbească Soros cu Ponta despre Roşia Montană? E absurd. Pentru interesele lui pledează not-guilty puzderia de ONG-uri a reţelei sale. Vedeţi aici lista finanţărilor. Un jucător de bursă nu-l informează pe şeful unui executiv de mişcările sale, că doar nu joacă la Bursa din Caracal. Când a prăbuşit ira sterlină l-a atenţionat pe John Major, primul ministru britanic de atunci, că-i dă o lovitură?

George Soros (Schwartz, pe numele său original) s-a născut la Budapesta, pe 12 august 1930, într-o familie de evrei unguri. În timpul războiului, ca adolescent, Soros a participat la schimburi valutare ilegale, dovedind de timpuriu un adevărat talent şi o mare pasiune pentru speculaţiile financiare, scrie George Roncea. “În 1944, când naziştii au preluat conducerea Ungariei horthyste, spre deosebire de alte familii evreieşti, care au fost deportate de germani, familia Soros s-a căpătuit chiar de pe urma dramei cosangvinilor săi, deoarece bunicul lui George Sörös a prins o funcţie oficială în stat, respectiv era chiar cel care supraveghea confiscarea proprietăţilor evreieşti”.

O altă întâmplare simbolică, în esenţa ei, s-a petrecut în urmă cu un deceniu. Un renumit profesor român a fost rugat de un grup de investitori evrei să facă un proiect de spital privat. A muncit cât a muncit domnia sa, totul a fost ok, dar investitorii au avut o singură obiecţie: “Spitalul să fie construit deasupra arcului carpatic.” Românul întrebând de ce, aceia au răspuns că în cinczeci de ani la sud şi est de Carpaţi vor fi adunaţi toţi ţiganii Europei.

În Ardeal se pregătesc alte manifestări cu ocazia sărbătorii naţionale a Ungariei.

Niciodată nu am crezut în coincidenţe.

Taguri: , , , ,

Comentariu (1)

  1. Mar 13, 2014

    Emigrant

    Eu zic sa te concentrezi pe mustiucu Chevron.
    Spor la supt!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.