Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Dan Cristian Popescu se leapădă de Coposu

Dan Cristian Popescu este numele de scenă politică a lui Cristi Popescu, un tânăr pe care l-am cunoscut în urmă cu vreo 20 de ani în sediul PNŢCD. Într-un an a reuşit să construiască pentru liberali o filială puternică la sectorul 2. A intrat în coliziune frontală cu preşedintele Crin Antonescu. Sigur că e nedrept că nu a mai fost nominalizat ca şi candidat al USL la alegerile locale din această vară. Putea să-l bată pe Onţanu. Acum, prin anunţul făcut că demisionează din PNL şi trece la Forţa (inexistentă) Civică a lui MRU, mi-a demonstrat cât de uşor te poţi lepăda de Coposu. Seniorul avea o vorbă celebră: “singurul lucru care nu se negociază sunt principiile.” Sigur că s-a gândit că principiile nu ţin de foame.

În loc să se bată împotriva lui Crin Antonescu, în pierdere de formă şi cu tot mai puţini adepţi, a ales forfaitul. Adică să plece? Unde? Prin coclaurile formelor fără fond. MRU nu are consistenţă doctrinară. Şi, culmea, nici partid, după ce se screme de jumătate de an să nască un avorton politic.

Oare Cristi nu s-a uitat puţin în spatele imberbului ofiţer ajuns de la popotă direct în fotoliul de prim ministru? E susţinut doar de Traian Băsescu în calitatea sa de iepure politic. Nimeni dintre greii PDL nu dă doi bani pe dunga sa de chipiu, poreclită creier.

În Bucureşti USL va câştiga aproape toate colegiile electorale. În aceste condiţii, Cristi iar cade de păcălici. Sau crede că se vor da deoparte Videanu, Berceanu, Flutur, Boagiu etcomp din zonele portocalii pentru a-i face loc noului venit pe aripa MRU?

Ne place sa nu, dar de acum Cristi Popescu  va avea ştampila de traseist politic pe frunte. De ce nu a candidat independent, dacă atât de puternic este?

Ca o coincidenţă, în aceeaşi zi, fratele său vitreg, Kala Popescu, unul dintre puţinii ţărănişti care nu a abdicat, nu a fost agreat de liberali pe “lista Ciorbea”. Trebuie spus că fostul lider ţărănist a semnat o înţelegere cu USL pentru a trimite în Parlament măcar vreo 4-5 dintre cei care au mai rămas de pe linia Maniu-Mihalache-Coposu.

Kala, probabil, nu va fi pus pe liste, dar Cristi, aproape sigur că da! Ce ironie a sorţii. Principiile nu ţin de foame …politicienilor.

Îmi rămâne mai drag Kala, în afara Parlamentului, decât Cristi inside.

 

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Dec 3, 2012

    Candidaţii pentru Bucureşti colegiu cu colegiu. Colegiul 8 Camera Deputaţilor. « Blogul lui Donkeypapuas

    […] la alta fără strângere de inimă. Şi sunt sumedenie de materiale pe această temă: aici, aici, aici sau aici. Voi reaminti iarăşi că eminenţa cenuşie din spatele Forţei Civice este […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.