OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Cum se cuibăreşte homarul în foie-gras?

fois gras homari

homar foise grasNu e o fiţă. Jumătate de planetă mănâncă homar. Nu e vina acestei largi majorităţi că o minoritate  nu se poate dezlipi de mititei şi sarmale.

La Horeca Exporom, care s-a desfăşurat în week-end într-o locaţie mult mai generoasă ca deobicei, am mai învăţat o reţetă de la Cerasela Lungu, manager-departament al Şcolii Bella-Italia: Tagliatelele şi cuibăritul homarului în fois-gras. Sună exotic, nu?

Imagine: Dan Anghel şi Adrian Iuriciuc

Homarul reprezintă una dintre puţinele vietăţi de la care se poate mânca aproape totul. După ce intestinele se scot prin cartilajele moi, carnea din cleşti se separă într-un bol. Dacă aceasta se dă prin tigaia cu unt, cleştii şi cartilajele se fierb într-o ploaie de mirodenii. Separat se prăjesc legumele clasice: morcov, ţelină, ceapă. Într-un alt vas  se fierbe o jumătate de litru de Cabernet Sauvignion cu zahăr, nirin (oţet din vin), soia şi sake, până se obţine ca o pastă. Odată fiartă şi dată în două clocote, supa de homar se îmbunătăţeşte cu lime, ghimbir, cili, ulei de măsline, prin amestec permanent.

Tagliatelele se fierb sub opt minute (aşa cum scrie pe pungă)

Ficatul de gâscă se prăjeşte la urmă, nu ca un ritual, ci pentru că el beneficiază cel mai mult din  rafinamentul celor pregătite. Atenţie! Ficatul are mult ulei propriu, trebuie să avem grijă să aruncăm surplusul de grăsime. Sarea nu se pune decât după ce s-a prăjit.

Tagliatelele se amestecă uşor cu sosul din homar.

Într-un vas cu dichis se pun mai întâi legumele, apoi tagliatele cu sosul de homar, apoi  foie-gras-ul şi în final se picură vinul făcut pastă peste amestecul delicios. Zmeura are rolul doar de decor.

 

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.