Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum se cuibăreşte homarul în foie-gras?

homar foise grasNu e o fiţă. Jumătate de planetă mănâncă homar. Nu e vina acestei largi majorităţi că o minoritate  nu se poate dezlipi de mititei şi sarmale.

La Horeca Exporom, care s-a desfăşurat în week-end într-o locaţie mult mai generoasă ca deobicei, am mai învăţat o reţetă de la Cerasela Lungu, manager-departament al Şcolii Bella-Italia: Tagliatelele şi cuibăritul homarului în fois-gras. Sună exotic, nu?

Imagine: Dan Anghel şi Adrian Iuriciuc

Homarul reprezintă una dintre puţinele vietăţi de la care se poate mânca aproape totul. După ce intestinele se scot prin cartilajele moi, carnea din cleşti se separă într-un bol. Dacă aceasta se dă prin tigaia cu unt, cleştii şi cartilajele se fierb într-o ploaie de mirodenii. Separat se prăjesc legumele clasice: morcov, ţelină, ceapă. Într-un alt vas  se fierbe o jumătate de litru de Cabernet Sauvignion cu zahăr, nirin (oţet din vin), soia şi sake, până se obţine ca o pastă. Odată fiartă şi dată în două clocote, supa de homar se îmbunătăţeşte cu lime, ghimbir, cili, ulei de măsline, prin amestec permanent.

Tagliatelele se fierb sub opt minute (aşa cum scrie pe pungă)

Ficatul de gâscă se prăjeşte la urmă, nu ca un ritual, ci pentru că el beneficiază cel mai mult din  rafinamentul celor pregătite. Atenţie! Ficatul are mult ulei propriu, trebuie să avem grijă să aruncăm surplusul de grăsime. Sarea nu se pune decât după ce s-a prăjit.

Tagliatelele se amestecă uşor cu sosul din homar.

Într-un vas cu dichis se pun mai întâi legumele, apoi tagliatele cu sosul de homar, apoi  foie-gras-ul şi în final se picură vinul făcut pastă peste amestecul delicios. Zmeura are rolul doar de decor.

 

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.