Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum arată România “lucrului bine făcut”?

Au trebuit să treacă şase luni pentru că lumea să se lămurească oarecum. Un singur om, chiar şi providenţial, venit pe aripile speranţei, nu poate schimba România.

După încheierea ciclului de şase luni de aşteptare putem trage o linie?

(Foto: pensionarii, împrăştiaţi cu gaze lacrimogene de jandarmi la intrare în Cimitirul Eternitatea, la înmormântarea Mărioarei Zăvoranu)

Ce vedem?

O aceeaşi Românie disperată, în căutare de soluţii pentru subzistenţă, aceeaşi criminalitate economică, acum pe banii UE, procurori cu liste scurte (că doar un naiv poate crede că în PD-L-ul travestit nu sunt arestabili), aceleaşi structuri mafiote şi elite şantajabile, încât nu-i de mirare că emigrarea sporeşte.

Partidul preşedintelui e pe nicăieri, Victor Ponta guvernează în numele dictatului pact de coabitare, Rusia e tot mai arţăgoasă şi mai ameninţătoare, costurile vieţii se măresc, salariile nu cresc, oamenii sărăcesc, aşa numita creştere economică e doar pentru “aleşi”.

Cu o clasă politică provenită dintre şmenari, cu o media care cultivă silicoane şi face transmisii live din cimitirul Eternitatea (de te face să crezi că “Blondele” lui Dan Negru sunt parfum social), cu o sănătate la pământ (sistemul public-privat al ministrului liberal Eugen Nicolaescu este un eşec total), cu un învăţământ fără curricula adaptată noilor condiţii, românii aleg pribegia.

Nu e de mirare că speranţa se stinge precum candela fără ulei.

 

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.