OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

“Crin Antonescu ar trebui să-şi asume mişcarea de eliberare naţională de sub regimul Băsescu.” De ce nu o face?

crin

Crin Antonescu, are obligaţia imperativă – politică şi morală – să motiveze mişcarea de eliberare naţională, să şi-o asume, să o coordoneze, deci să-i dea sens şi finalitate. Cu alte cuvinte, să reprezinte oamenii la cel mai înalt nivel, să le asigure protecţia politică, să nu-i lase expuşi represiunii care deja e anticipată, prin reţineri, brutalităţi şi amenzi nesimţite,” scrie prietena mea de-o viaţă Roxana Iordache pe blogul ei. 

De ce nu o face liderul PNL, omul politic care deţine cea mai mare cotă de încredere? Simplu. Nu are anvergura lui Corneliu Coposu, dragă Roxana. Ţi-am mai spus e un balon de săpun. N-are consistenţa omului de stat. Îi e străină virtutea, dragostea de oameni, înţelegerea pentru grijile celor mulţi. Încă nu mi-a răspuns nimeni cum într-un an de opoziţie a reuşit să-şi rotunjească venituri cu 300.000 de euro. Preferă să colinde Europa, decât să măsoare disperarea mulţimii. Nu ştie ce e talpa ţării, pentru că-i sunt prea dragi pantofii Gucci. E prea viclean, pentru a nu fi citit. Are aroganţa veleitarului şi nimic din umilinţa înţeleptului stoic. Ce garanţii avem că amicul lui Ponta nu ar scoate jandarmii contra noastră? Tu ştii, dragă Roxana, că politicienii sunt vremelnici, doar eroii sunt veşnici. Şi Crin Antonescu n-are alura şi determinarea necesară. Nu trece proba de selecţie, pentru că nu îndeplineşte fişa postului. Cu regret, o spun.

Şi încă ceva. Nimeni nu-i strigă numele pe străzile oraşelor. Îţi mai aminteşti de măiestoasele zile de Paşte din 1992, de mitingurile alianţei civice, de Ticu Dumitrescu, de Bani Ghica şi de atâtea personaje dragi nouă, oameni care nu şi-au dorit nimic pentru ei, totul pentru ţară?

Mă tem, dragă Roxana, că Traian Băsescu e doar un nume generic pentru întreaga clasă politică, din care face parte şi amicul tău Crin Antonescu, atunci când e în stare de veghe. Sper să mă înşel. Dar cunosc prea bine metehnele prezidenţiabilului. Nu va ajunge preşedinte, cum eu nu voi fi vicar al Bucureştiului. Îmi menţin postul de vicar al obsesiilor care iată că-mi sunt împărtăşite şi de alţii.

Taguri: , , ,

Commentarii (6)

 1. Jan 15, 2012

  Emil DRUNCEA

  Îi cereţi unui lider de partid să îşi asume lupta împotriva lui Băsescu?!ca să-l criticaţi apoi că a furat ” revoluţia”?!Lăsaţi poporul să hotărască! Acum în stradă, mâine la vot.

  • Jan 16, 2012

   Q

   @emil druncea;
   1. nu ati inteles nimic din cele scrise de dl Ghilezan. textul pe care-l comentati “doct” este titlul unui comentariu ce apartine ziaristei Roxana Iordache, iar dl Ghilezan l-a folosit ca leit-motiv pentru comentariul sau.
   concluzie : a citi nu-i totuna cu a intelege ceea ce citesti.
   de unde idea ca cineva v-ar opri sa nu iesiti in strada ?!
   ce faceti daca “ceilalti” se hotarasc sa iasa si ei ?

 2. Jan 15, 2012

  Q

  Excelenta “radiografia” facuta d-lui Antonescu. Smerenia, o virtute absolut necesara unui lider politic autentic, si nu numai politic, ar trebui sa fie “predata” in scolile superioare.

 3. Jan 16, 2012

  Roxana Iordache

  Prieten drag, îţi mulţumesc pentru dedicaţie, dar greşeşti aici! Bunică-mea zicea că unde e minte multă e şi prostie. Un om cu inteligenţa şi talentul tău e păcat să facă involuntar jocul jegurilor de la putere. Prioritar e să scăpăm de regimul Băsescu. Nu-i poţi da numele lui, clasei politice, decât dacă faci nedreptate unor oameni ca doamna Câmpeanu, Mircea Diaconu, Renate, Maria Grapini, Corina Creţu şi ţi-aş putea da multe nume. Îi faci nedreptate şi lui Călin – ştii bine asta – dacă îl pui în paradigma Băsescu. Partea proastă cu voi, scorpionii, e că nu puteţi trece peste resentimente personale şi tindeţi să amestecaţi judecata emoţională cu evaluarea raţională. Glumesc, nu cred în zodii, ca dovadă că Regele e total diferit, tot scorpion fiind. :)

  Să fim pragmatici şi realişti: dacă nu Crin, atunci cine? Pornim de la datele realităţii şi lucrăm cu materialul clientului. Crin nu va fi preşedinte doar dacă preferă să fie prim-ministru al Majestăţii Sale. Ceea ce-i doresc. :) Deocamdată, însă, el trebuie să preia conducerea mişcării şi ai să vezi că o va face. În ce-l priveşte pe Ponta, cu cine te contrazici? E doar un fanfaron oportunist, pe care îl poţi încadra în categoria Băsescu, fără, însă, vlaga psihopatului de la Cotroceni.

  • Jan 16, 2012

   Marius Ghilezan

   ce bine m-ai citit::-)
   În altă ordine de idei trebuie să înţeleagă că nu le voi mai acorda sprijinul meu necondiţionat. Ce garanţii am că Ponta nu scoate şi el mascaţii?

 4. Jan 19, 2012

  lake

  roxana iordache esti o i d i o a t a ! pe ghilezan desi nu l mai sufar de la afirmatia “liiceanu unilit”…are perfecta dreptate de data asta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.