Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Creşte interesul pentru cărţile marxiste şi ateiste

Când am descoperit prin anii ’90 în Plaza Mayor din  Madrid un magazin cu simboluri comuniste am fost şocat. Pur şi simplu eram supărat pe mulţimea de cumpărători. L-am şi întrebat atunci pe vânzător cum merge negocio cu zvastici sovietice şi îmi aduc aminte ce mirat era când i-am spus că sunt egale cu cele naziste.

După câţiva ani, m-am  obişnuit cu fanteziile occidentalilor care îşi doresc ce nu au. Pe la sfârşitul anilor ’90, am descoperit şi la Manila o librărie care vindea opere “impopulare”. Mai reţin şi acum numele: Popular bookstore with unpopular books.  Era pe undeva pe lângă Parcul Rizal, nu departe de placheta pusă de vreun bun român cu prietenia dintre Jose şi Eminescu. Aflu recent că business-ul s-a dezvoltat. Spaţiul e mult mai mare ca în urmă cu peste zece ani. În plus, a crescut numărul cărţilor de ateism. Şi mă mir. Într-o ţară extrem de creştină.

Simbolul librăriei a ajuns Nulus Deus, Nullus Dominus, Nullus Timor. ( Nu există Dumnezeu, nici Diavol, nici Stăpân)  Noroc că la noi încă febra acestor cărţi nu a ajuns. Dar cine ştie…

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.