Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

PSD-ul a reintrodus cotele de “inegalitate”

Congresul PSD a votat o “cotă de de cel puţin 30% femei”pe listele electorale din 2016. Deci pentru partidul care a condamnat comunismul, având lapsus la condamnarea hoţiei, femeia e o cotă. Nu o cocotă. Cotele au fost introduse de PCR în vremurile de tristă amintire.

În vechiul temei cuvântul însemna raţie. În DEX-ul modern, o parte. Dar nimeni nu le-a spus celor din conducerea partidului care a promovat în 2002 Legea egalităţii de şanse că la art 1 se spune: “Prezenta lege reglementează măsurile pentru promovarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, în vederea eliminării tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, în toate sferele vieţii publice din România.”

Din decizia Congresului PSD înţelegem că femeile au doar 30% şanse faţă de bărbaţi, ceea ce contravine principiul fundamental al legii şi a Constituţiei. Dacă sunt zece bărbaţi deştepţi într-un colegiu, doar şapte, conform raţiei, pot candida. Acesta fiind un principiu segregaţionist şi ilegal.

FEMEIA ARE DREPTURI EGALE CU BĂRBATUL

Dacă Dragnea ar mai fi citit şi Proclamaţia de la Islaz ar fi aflat că încă din 1821 egalitatea dintre bărbaţi şi femei era un deziderat.

Citiţi aici cum sunt discriminate femeile pe Drumul Mătăsii.

Oare cine sesizează CNCD-ul pentru această încălcare voită a legii şi a Constituţiei?Sigur că vor scăpa pentru că au introdus gradul de comparaţie al adjectivului “cel puţin.” Dar morfologia gramaticii spune că “cel puţin” este un “superlativ” de inferioritate.

 

 

Taguri: , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.