Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cosaşul călător

Pe la Geoagiu mi-a urcat un cosaş în maşină. Nu era un ţăran cu miros de ţarină, doar ruda greierească a lăcustei. S-a plimbat cât s-a plimbat prin maşină dar la un moment dat s-a urcat pe bord. Cu antenele lungi şi privirea tâmpă, m-a urmărit îndelung. ce era să fac? Să tac? Dacă tot îmi ţinea companie, i-am povestit despre autostrăzile europene, cum nu l-ar fi zgâlţâit gropile, cum fetele sunt zâmbitoare, iar câmpurile mai pline de clorofilă. Mi-a zâmbit cu rânjet de insectă. Nu ştiam căt înţelegea, dar stătea nemişcat. Semn că la noi nu sunt numai codrii verzi de brad şi câmpuri de mătase (rima cu sărăcia-n casă, n-am spus-o), ci şi cosaşi călători. A trebuit să vină o staţie de benzină ca să mă părăsească ciudat. Ceva nu i-a priit. Oricum poveştile mele se cam terminaseră, odată cu ţiuitul telefonului. Cred că acela a fost momentul de deranj pentru vieţuitoarea ascultătoare.

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.