lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Cosaşul călător

Pe la Geoagiu mi-a urcat un cosaş în maşină. Nu era un ţăran cu miros de ţarină, doar ruda greierească a lăcustei. S-a plimbat cât s-a plimbat prin maşină dar la un moment dat s-a urcat pe bord. Cu antenele lungi şi privirea tâmpă, m-a urmărit îndelung. ce era să fac? Să tac? Dacă tot îmi ţinea companie, i-am povestit despre autostrăzile europene, cum nu l-ar fi zgâlţâit gropile, cum fetele sunt zâmbitoare, iar câmpurile mai pline de clorofilă. Mi-a zâmbit cu rânjet de insectă. Nu ştiam căt înţelegea, dar stătea nemişcat. Semn că la noi nu sunt numai codrii verzi de brad şi câmpuri de mătase (rima cu sărăcia-n casă, n-am spus-o), ci şi cosaşi călători. A trebuit să vină o staţie de benzină ca să mă părăsească ciudat. Ceva nu i-a priit. Oricum poveştile mele se cam terminaseră, odată cu ţiuitul telefonului. Cred că acela a fost momentul de deranj pentru vieţuitoarea ascultătoare.

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.