lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Corneliu Coposu: “Regele Mihai are gesturi măiestoase, toate mişcările sale sunt regale””

regele_____

Taguri:

Commentarii (2)

 1. May 31, 2012

  CALIGA ROGER FERNAND STEFAN

  Regele Mihai este inainte de toate un Mare Roman. De-a lungul intregii Sale vieti a dovedit aceasta nobila calitate prin fapte si nu prin vorbe. A demonstrat Lumii Libere optiunile sale fundamentale pentru democratie si libertate. Nici un gest sau fapta din indelungata Sa existenta nu este criticabil pe fond.
  Marea nefericire pentru Romani este legata de faptul ca Regele nu are un urmas direct pe linie masculina…
  Dar asa a vrut Dumnezeu!

  • Jun 18, 2015

   Toma Radu

   Problema nu ar fi că Regele Mihai nu are succesor pe linie masculină, odată ce Majestatea Sa şi-a exprimat voinţa de a-i succede Principesa Margareta, care este declarată Principesă Moştenitoare şi Custode al Familiei Regale. În cazul revenirii la forma monarhică de guvernământ, oricum nu ar mai intra în vigoare Constituţia din 1923, ci s-ar adopta o nouă Constituţie, care să nu prevadă legea salică, ţinând cont că în toate monarhiile moderne europene, succesiunea poate fi pe linie atât masculină, cât şi feminină.
   Problema tristă este că nu există nicio modalitate constituţională de a schimba forma republicană de guvernământ, iar Parlamentul nu este interesat de a găsi o soluţie pentru organizarea unui referendum în acest sens. De asemenea, societatea civilă nu cere revenirea la regalitate. Păcat, deoarece, după părerea mea, monarhia constituţională ar fi cea mai potrivită formă de stat pentru România, iar Familia Regală română este demnă de tot respectul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.