Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Coposu despre atragerea investitorilor străini în exploatarea resurselor

“Posibilităţile de investiţii sunt multiple în Româna. La noi nu este exploatată extracţia de grafit. Avem zăcăminte de grafit, de departe mult mai avantajoase decât cele din Cehoslovacia. În Cehoslovacia, care este considerată ţara grafitului, se face extracţia de la 800 de metri. Noi avem grafit la 5 metri sub pămînt. Deci condiţii foarte avantajoase nu sînt fructificate!
Sunt o serie de materii prime utilizabile în industria chimică. Avem negru de fum, care este un produs de bază în industria chimică, farmaceutică, etc. La noi se arde! I se dă foc! Nu avem capacitatea de captare a negrului de fum, rezultat din arderea gazului metan. Sunt o serie întreagă de industrii de perspectivă, care au o rentabilitate evidentă, chiar dacă în primii ani ai investiţiei nu se vor recupera fondurile cheltuite, dar perspectivele sînt!
Avem, deci, un cadru natural, bogăţie naturală care poate fi exploatată.
Condiţia sine-qva non este să ai un guvern stabil în ţară şi credit în afară. Omul care investeşte 10 milioane $ vrea să ştie că nu va veni un terchea-berchea, mâine, cu o lege de confiscare a investiţiilor. Chiar presupunând că în primii ani nu vor fi profituri, dar cel puţin să ai prezervarea capitalului, că rămâne capitalul, că nu poate fi deturnat. (11 aprilie 1992, Stockholm -Curierul românesc, interviu realizat de Ivona Pop şi Traian Bergvall)

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.