Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

“Contrarevoluţia” din Curtea de Co(n)rturi

“Poli, Akbar!” Vi se pare. Nu e invazia refugiaţilor, ci marşul “…spre victorii” al unor druckeri, ce nu-s faliţi. Îşi ţin echipa sus cu propriile forţe. Aduc bani de acasă şi caută sponsori pentru “cei mai frumosi ani care vor veni“. Oh, “mizerabilii” i-au luat pruna din gură lui Victor Hugo, de parcă-i uiagă, ho! Janvaljanii moderni cutreieră ţara. A fi drojdier cu patalama, nu-i totuna, cu a fi Ceacea Nima în Curtea de Co(n)rturi, plângând că ‘Nentu Văcăroix nu mai dă voie la bani publici la asociaţiile sportive. Sigur e o nedreptate. Dar cine să facă revoluţie? Ce se întâmplă la Timişoara e de-a dreptul contrarevoluţie. Pensionarii se văicăre că nu-s bani de Acese, că baschetul e pe dricală, la rugby n-o să mai fie firfirei, nici de salarii. Nefiind rob de-a lui Robu, primarele cu pleata mai lungă decât coada la turnicheţi, zic că nu-i drept. Păi cum să ia dumnealui vreo 800 de Euro salariu, el care administrează un buget local de aproape 400 de milioane de Euro, iar Flocea de zece ori mai mult? Dreptu-i? Nu-i drept.

Bicicliştii n-au piste unde să se dea de-a dura. Copacul din Ronaţi, ăla din mijlocul străzii, împlineşte mâine, poimâine 200 de ani şi nu-i ia nimeni şal de blană. Dreptu-i? Poate sunt unii care vor nu doar pod din peturi, chiar case din peturi. De ce nu le dă Primăria bani?

O ţâră de bani au scos din pozonari consiliul judeţean şi consiliul local pentru Festival Internaţional de Literatură din Timişoara. Vin scriitori   “cum nu vege ori şî şine.”

Sigur că nu-i lejea, bat-o vina!. Parlamentul a modificat Legea sporturilor, prin care li se dă voie consiliilor locale să plătească inclusiv salariile sportivilor, dar nu-s norme de aplicare. Păi şi cine să îmburde izâmbanul? Toiagele sau anafuriţii parohiilor sportive, UEgarii din presa aservită? Nu pot. Sunt fie în conflict de interese, fie îs prau şi gata de caletca neagră.

Ziceam de contrarevoluţie. Nu e drept ca baschetul din Timişoara să moară. Doar pentru ce am luptat la revoluţie? Ca să vină acuma Elisabeta Lipă, preşedintele clubului CSM Dinamo şi să ceară bani de la Primăria Sectorului 2? Păi doar asta am vrut.în 1989 ca Steaua şi Dinamo să nu mai fie finanţate de la buget. Şi nu mai sunt. Păi şi acum să îmburdăm ce am biruit? E şoadă treaba.

Nici nu-i drept să fim acum de partea contrarevoluţiei.

Cluburile de furbal sau basche’bal  n-au decât să-şi găsească manageri din piaţa liberă şi să se organizeze ca entităţi private. Câte dintre marile echipe de fotbal ale Europei, în afară de cele franceze, sunt plătite din Curtea de Co(n)rturi ale primăriilor?

Eu cred că vine contrarevoluţia lu’ Mucea Căcâcea. Nu-s o sută care să ducă la groapă caletca unei anumite asociaţii sportive. Dă-o în fras, cum ar zice Ceacea Pătru. Paurele când vede un beţiv că iasă cu uiaga din curtea primarului aşa-şi spune în gând.

Prefer să deranjez cu adevărul decât să fac pe plac cu lingușiri. N-am spus-o eu. Mai demult, Seneca, fie-i curcea cu băgrini. Fără Ali, Akbar.

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.