OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

“Contrarevoluţia” din Curtea de Co(n)rturi

invazia violeta

“Poli, Akbar!” Vi se pare. Nu e invazia refugiaţilor, ci marşul “…spre victorii” al unor druckeri, ce nu-s faliţi. Îşi ţin echipa sus cu propriile forţe. Aduc bani de acasă şi caută sponsori pentru “cei mai frumosi ani care vor veni“. Oh, “mizerabilii” i-au luat pruna din gură lui Victor Hugo, de parcă-i uiagă, ho! Janvaljanii moderni cutreieră ţara. A fi drojdier cu patalama, nu-i totuna, cu a fi Ceacea Nima în Curtea de Co(n)rturi, plângând că ‘Nentu Văcăroix nu mai dă voie la bani publici la asociaţiile sportive. Sigur e o nedreptate. Dar cine să facă revoluţie? Ce se întâmplă la Timişoara e de-a dreptul contrarevoluţie. Pensionarii se văicăre că nu-s bani de Acese, că baschetul e pe dricală, la rugby n-o să mai fie firfirei, nici de salarii. Nefiind rob de-a lui Robu, primarele cu pleata mai lungă decât coada la turnicheţi, zic că nu-i drept. Păi cum să ia dumnealui vreo 800 de Euro salariu, el care administrează un buget local de aproape 400 de milioane de Euro, iar Flocea de zece ori mai mult? Dreptu-i? Nu-i drept.

Bicicliştii n-au piste unde să se dea de-a dura. Copacul din Ronaţi, ăla din mijlocul străzii, împlineşte mâine, poimâine 200 de ani şi nu-i ia nimeni şal de blană. Dreptu-i? Poate sunt unii care vor nu doar pod din peturi, chiar case din peturi. De ce nu le dă Primăria bani?

O ţâră de bani au scos din pozonari consiliul judeţean şi consiliul local pentru Festival Internaţional de Literatură din Timişoara. Vin scriitori   “cum nu vege ori şî şine.”

Sigur că nu-i lejea, bat-o vina!. Parlamentul a modificat Legea sporturilor, prin care li se dă voie consiliilor locale să plătească inclusiv salariile sportivilor, dar nu-s norme de aplicare. Păi şi cine să îmburde izâmbanul? Toiagele sau anafuriţii parohiilor sportive, UEgarii din presa aservită? Nu pot. Sunt fie în conflict de interese, fie îs prau şi gata de caletca neagră.

Ziceam de contrarevoluţie. Nu e drept ca baschetul din Timişoara să moară. Doar pentru ce am luptat la revoluţie? Ca să vină acuma Elisabeta Lipă, preşedintele clubului CSM Dinamo şi să ceară bani de la Primăria Sectorului 2? Păi doar asta am vrut.în 1989 ca Steaua şi Dinamo să nu mai fie finanţate de la buget. Şi nu mai sunt. Păi şi acum să îmburdăm ce am biruit? E şoadă treaba.

Nici nu-i drept să fim acum de partea contrarevoluţiei.

Cluburile de furbal sau basche’bal  n-au decât să-şi găsească manageri din piaţa liberă şi să se organizeze ca entităţi private. Câte dintre marile echipe de fotbal ale Europei, în afară de cele franceze, sunt plătite din Curtea de Co(n)rturi ale primăriilor?

Eu cred că vine contrarevoluţia lu’ Mucea Căcâcea. Nu-s o sută care să ducă la groapă caletca unei anumite asociaţii sportive. Dă-o în fras, cum ar zice Ceacea Pătru. Paurele când vede un beţiv că iasă cu uiaga din curtea primarului aşa-şi spune în gând.

Prefer să deranjez cu adevărul decât să fac pe plac cu lingușiri. N-am spus-o eu. Mai demult, Seneca, fie-i curcea cu băgrini. Fără Ali, Akbar.

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.