Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cine sunt românii care vor din nou stagiul militar obligatoriu?

Institutul de sondare Inscop a realizat, la comanda ziarului “Adevărul”, o cercetare socială privind opţiunea românilor privind reintroducerea stagiului militar obligatoriu.  58,4% dintre respondenţi consideră că România ar trebui să reintroducă stagiul militar obligatoriu, 31,1% cred că nu – 10,5%. Acordul cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu creşte odată cu vârsta. Tinerii sunt cei mai puţin dispuşi să-şi exprime acordul faţă de stagiul militar obligatoriu, în timp ce vârstnicii sunt cei mai dispuşi să susţină o asemenea perspectivă.

Măsura are un grad uşor mai mare de popularitate între bărbaţi decât între femei. Mediul rural este ceva mai favorabil măsurii decât cel urban. Per total eşantion, „apetitul” pentru serviciul militar obligatoriu este mare la cei cu studii medii  (59,7%). Din punctul de vedere al regiunilor, remarcăm o disponibilitate mai mare de acord faţă de stagiul militar obligatoriu al locuitorilor din Moldova-Bucovina (75,6%) – zona mai defavorizată din punct de vedere socio-economic, dar şi cea mai apropiată de tulburările de dincolo de graniţa de est, şi mai mică în restul regiunilor: Muntenia-Oltenia-Dobrogea (54,2%), Banat-Crişana-Maramureş (55,4%), Transilvania (53,2%).

Românii care vor armata obligatorie sunt cei care urmăresc telenovelele morţii mamei Oanei Zăvoranu, cei care cred în tunelele energetice din Munţii Bucegi, cei care consideră Dacia buricul pământului, cei care iau cu asalt Moaştele Sfintei Parascheva, cei care nu merg la medic şi se tratează cu leacuri băbeşti, cei care cred că a existat dacul de zece metri, în general proştii utili care compun armatele electorale, ei nefiind decât nişte răcani.

Inteligenţa românească, cu nivel mai mare de instruire, ştie că Rusia nu poate fi înfruntată cu armata terestră, cu infanteria sau tancurile ruginite, ci prin armata de IT-işti, războaiele de azi fiind electronice, mai mult, sau printr-o armată profesionistă. În zadar cumpără guvernul escadrile de F16 dacă nu avem piloţi care să le mânuiască.

Mereu am spus că imbecilii alcătuiesc majoritatea manevrabilă de politicienii veroşi, care în spatele interesului naţional şi al apărării ţărişoarei ar fi gata să-şi sacrifice CNP-ul soţiilor sau amantelor pentru o afacere cu armament.

Eu vreau doar 100 de IT-işti bine plătiţi care să conducă din România războiul electronic.

Numai închinăcioşii la icoanele care plâng pot crede că Putin poate fi înfrânt cu infanteria.

Proşti, dar mulţi…

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.