Numai cine nu cunoaşte cum funcţionează bursele americane poate vedea sfârşitul Proiectului Roşia Montană. În ziua în care Crin Antonescu anunţa că nu susţine proiectul, iar primul ministru a spus că va fi respins şi în cameră “gata, trebuie să caut alte soluţii“, Bursa din Toronto a înregistrat scăderi de peste 60 % ale acţiunilor Gabriel Resources. Ce e interesant e că în seara de 9 septembrie 2013, rapid, s-au tranzacţionat peste 12 milioane de acţiuni (vezi: foto). În a doua zi, încă patru milioane. Cine sunt cei care au cumpărat masiv participaţii la un proiect anunţat mort? De unde vin cei aproximativ opt milioane de dolar doar dintr-un singur foc?
“Proiectul extragerii aurului de la Roşia Montană, iniţiat de Frank Timiş, este “super rentabil” şi va începe abia atunci când se va stabili cine trebuie să fie beneficiarul câştigurilor,” a declarat recent omul de afaceri Ovidiu Tender, citat de Mediafax.
Să fie jucători români sau George Soros? Legile bursei nu ne permit să ne băgăm nasul. Eu nu-l acuz pe Crin Antonescu de intenţii ascunse de manevrare a pieţelor de capital. E prea redus mintal. În plus el e obişnuit cu şpaga mică, nu cu marile proiecte.
Aşa cum am spus, nu va ajunge niciodată preşedinte, dar cu Bursa ce ai avut Crinule?
Taguri: actiuni gabriel resourses, bursa din toronto, George Soros, jocurile de bursa, ovidiu tender, rosia montana
Comentariu (1)
Sep 11, 2013
Shadow
Sunt rechini are au “intrare” la oamenii politici din Romania. Aia au cumparat. Iar bursa nu mai este de multa vreme ceea ce trebuia sa ramana. Pt acapararea de resurse “ieftine” si foarte “rentabile” din tari asa zis “emergente” sunt multe grupuri are poarta intre ele adevarate “razboaie”. Li s-a inchis o usa, gasesc altii un “geamlac” (terme turc) deschis in asteptare.