Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cine are interes să compromită manifestarea paşnică din Bucureşti?

imagini Reuters

Ziariştii au fost în posesia informaţiilor că există grupuri violente care vor să denatureze manifestarea paşnică din Piaţa Universităţii. Oare SRI, doi şi un sfert şi alte secrete, plătite cu bani serioşi, nu au putut preveni? Sau, la fel ca în seara de 13 iunie 1990, chiar ofiţerii în civil au provocat incendierile? Toate transmisiile tv de la revoluţia română, până la revoluţia arabă, trecând prin revolta tinerilor din Chişinău, au demonstrat existenţa diversioniştilor. Nimic nou.

Toate regimurile politice care au recurs la astfel de practici au câştigat o oră de linişte, o zi, dar au pierdut în timp. Traian Băsescu va fi principalul looser. Nimeni nu-mi va da argumente că de mâine România se va întoarce la normalitate. La români există o vorbă: “cine scoate sabia de sabie va muri!!”  Şi Băsescu va plăti.

Într-o democraţie nu Jandarmeria, o ramură a ministerului de interne, conduce o ţară. Degeaba s-au ascuns reprezentanţii puterii în spatele acestei instituţii represive. Liderii opoziţiei stau la televizor. Pentru binele lor, guvernanţii trebuie ca de mâine să demisioneze şi să lase puterea unui regim de tranziţie. Altfel, va curge mult sânge. Şi Băsescu va fi judecat. E spre binele lor să plece ACUM. Iar Opoziţia trebuie să apere principiile deomocratice şi statul de drept.

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. Jan 15, 2012

    Peacemaker Twister

    Jandarmeria bagă la înaintare și la comentarii un colonel sexagenar sau aeptuagenar(ce-o fi căutând tataia încă în jandarmerie? poate trece cu succes probele fizice obligatorii pentru jandarmi?) În timp ce Armata s-a lipsit cu nonșalanță de oameni viguroși în puterea vârstei, supercalificați ca de exemplu ingineri inventatori de aviație, iată că în Jandarmeria Română seful Direcției de ordine Publică este un Moș Crăciun cu plete dalbe care ne spune că manifestanții au fost foarte bine organizați șiinstruiți ca să facă nuștiuce violențe în Piața Universității … Ca pe vremea Marelui Împușcat, huliganii și agenturili(nu mai știm care sunt alea) au organizat destabilizarea regimului nemaipomenit de legitim al lui Băsescu… Jos Băsescu! Jos guvernul! Jos Boc! Jos Udrea(pe asta să mi-o lăsați mie s-o pun jos)! Jos Oprea Izmănarul șef al Armatei! Jos Igaș Tâmplarul Șef al Poliției! Jos toți maimuțoii politici PDL-iști!

  2. May 31, 2012

    web site promotion

    Buna ziua tuturor! Nu ştiu de unde să încep, dar spera ca acest site va fi util pentru mine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.