OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Ce ar fi trebuit să spună un politician veritabil după episodul Roland-Garros?

club vointa

Vorbind despre Simona Halep, cuvintele “curaj, voinţă, mândrie” sună butucănos în gura unui prim ministru. Ponta n-a făcut nimic pentru sport, dar merge pe arene ca-n cluburile de fiţe. Să fie văzut. Nu numai el, aproape toţi politicienii au scos ovaţii. Nu-şi dau seama că din gurile lor băloase sună ca icnetele Mariei Sharapova. Adică, ca dracu! Cacofonie intenţionată.

ponta halepCe au făcut ei pentru sportul românesc? Ce politici, ce viziune, de unde determinare la unii oameni care confundă performanţa cu jocul. Bă, băieţi, ciocul mic face mai mult decât un gât de girafă pe Eurosport.

“Mândrie naţională,” “patriotism,” “performanţă” sunt cuvinte care sună dogit din râturile de porc ale îmbuibaţilor vremii, ce-şi plimbă făţărnicia ca dracul ispitele. Politicienii de azi nu au ruşine.

„Patriotismul este o dragoste discretă pentru ţară, o disponibilitate de a-ţi da oricînd viaţa pentru ea şi de a nu mărturisi acest sentiment. Găsesc că afişarea patriotismului este indecentă.” (Corneliu Coposu)

club vointa 2

Domeniul parlamentarului Nasty, dat de Crin Antonescu

Pe vremea când era ministru al tineretului şi sportului, Crin Antonescu i-a dat clubul Voinţa lui Ilie Năstase pentru a construi o Academie de tenis. În afară de un cort pentru nunţi, sportivul devenit mai nou parlamentar PSD, nu a pus nimic. Din lipsă de sponsori. Şi de viziune. Ion Ţiriac a ajuns celebru din tenis şi nu i-a redat din bănetul său nimic sportului care l-a consacrat. Sigur are şi el o scuză. Nu face politică. Doar s-a îmbuibat cu terenuri de la politicieni, în numele duhului şi spiritului sportiv. Amin.

groapa din parcul rozelor

Locul în care în urmă cu vreo 30 de ani era o arenă de 7000 de locuri

Îmi amintesc cum am terminat mai repede examenul de treaptă la C.D. Loga din Timişoara pentru a ajunge la meciul dintre Florin Segărceanu şi Guillermo Villas din sferturile de finală ale Cupei Davis. Meciurile se jucau pe o arenă nou construită în Parcul Rozelor, în groapă, cum îi spuneam noi. Acum, totul s-a distrus. Creşte doar patlagina pentru siropul de tuse al politicienilor. Iar câinii se împerechează liber, fără covrigi în coadă, că ciolanul e mic, după buget.

Făcând haz de necaz, mi-am adus aminte aseară la o reuniune cu prietenii (Oana, Jeni, Alina, Alexandru, Ana etc) de cum am ajuns în arena de tenis în timp ce Segărceanu încerca să servească. S-a întors spre mine, cel care mişca lumea în tribune, şi mi-a zis nervos: “Stai, măi, jos!” La care i-am replicat: “ce vrei bă?” De-ale tinereţii ţâfne.

Revenind la politicieni, orice om politic veritabil ar veni cu un program naţional pentru dezvoltarea bazelor sportive, pentru ca apariţia Simonei Halep să nu rămâne a unei stele în beznă. Mai taie de la baroni şi baroneţi şi mai construiesc vreo sută de arene. Şi aşa mai rămâne ceva de pe urma lor, nu doar insule doldora de euro.

Dacă n-au inspiraţie şi putirinţă să pună mâna să-l citească pe Corneliu Coposu: trebuie răsturnat  putregaiul, cari şi-a făcut o tristă profesiune din exploatarea sportului naţional.”

Fruntaşul ţărănist avea să spună aceste vorbe în anul 1933, în care Ripensia lua eventul şi se pregătea să evolueze cu marile echipe ale continentului. Şi domnia sa are o scuză. Ţinea cu U. Cluj.

 

 

Taguri: , , , , , , ,

Comentariu (1)

  1. Jun 11, 2014

    jack

    Cred ca ai dreptatate cam 80%. Parca atunci cand Nastase a facut 500 de sali de sport nu s-au gasit carcotasi. Problema e alta de fapt si in noi in poporul roman. De ce sarbii cu bani mai putini au sporturi de echipa asa ca un exemplu doar pentru ca au scoala nu pentru de mici li se cultiva respectul pentru sport si pentru cei care il practica. la noi mai facem o ora de aritmetica, de romana nu facem educatie fizica. De aceea toti care au reusit la noi merita respect pentru de 25 de ani statul nu mai face nimic pentru sportivi. Doar in fotbal care aduce notorietate s-a mai bagat bani de catre privati nu de stat. Si daca nimeni nu baga bani atunci de unde sport asa cate o stea. Daca noi nu schimbam un pic nu mai avem nici o aspiratie de unde schimbare am devenit un popor blazat care dupa o varsta nu mai are mandrie , aspiratii, nimic si atunci acei care isi mai doresc cate ceva in marea asta cenusie merita respect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.