bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

Ce am înţeles din autodenunţul Duduii de la Cotroceni?

elena-udrea-24042012

«Do I feel lucky?’ Well, do ya, punk?» / Trebuie să-ţi pui o singură întrebare: «Te simţi norocoasă?» Ei bine, te simţi norocoasă, ticăloaso?” Aşa s-ar putea parafraza celebra replică a comisarului din filmul Dirty Harry după autedenunţul duduii scăpate din bordelul politicii româneşti. În cinismul nostru de judecători de rezervă, ca moşii din Muppets Show, am putea striga: Lăsaţi-o să vorbească pentru că scuipă tot!

Ce am înţeles din acest Naşul redivivus, în regie românească, este că Partidul, Securitatea şi centura au condus şi după revoluţie România.

Păi cât de orb să fii tu căutătorule de lichele, tu necunoscutule din Dosarul de la Păltiniş, tu orbule băsist, să nu-ţi dai seama că înhăitându-te cu capra podului eşti de-o condiţie cu ea, legata de centură, cocoţată pe toc cui şi cu poşetă Vutton duhnind a cort? Ţi-a plăcut, intelectualule, cum îţi lăsa Duduia pe bancheta din spate dosarul cu euro? Crezi că dacă te-ai dus în bordel nu te-a filmat matroana? Sigur că din această Cruce de Piatră vor ieşi multe dihănii, căci povestea e fără sfârşit.

Întâmplările au şi alte explicaţii. Serviciile secrete, always cu puterea, sunt în stare să te retrimită la bordel, chiar dacă eşti babă fără dinţi, doar pentru a te face să-ţi reaminteşti că şerpii se reîntorc mereu sub aceleaşi pietre.

Nimeni nu crede povestea despărţirii de cocoş, dar ce se probează, acum cu subiect şi predicat, e că în media zburdă acoperiţii serviciilor secrete, doar pentru (dez)informarea săracilor cu Duhul care mai cred că România se poate primeni din interior. Nu. Dimpotrivă, până şi regii au fost duşi în ispită de cortorăresele ajunse în baldachin, dar care, har Dumnului, au ieşit pe uşa din dos şi au fost aruncate la groapa de gunoi a istoriei.

Aştept cu cel mai mare interes povestea rostită toată. De la Capone al fine…

 

Taguri: ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.