Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ce a făcut Traian Băsescu la mineriada din 13-15 iunie 1990?

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, susţine că deplasarea ortacilor la Bucureşti în iunie 1990 s-a făcut la ordinul lui Ion Iliescu. Mai mult, el declară că garniturile de tren au fost puse la dispoziţia minerilor din ordinul lui Traian Băsescu. În calitatea sa de subsecretar de stat, Traian Băsescu îl avea în subordine pe Gheorghe Dobre, cel care l-a demis pe inginerul Mănuţiu, de la Regionala CFR Craiova, pentru că a încercat sa oprească garniturile mineriada1990de tren pline cu mineri în marşul forţat către capitală. Vasile Blaga era la acea dată proaspăt deputat FSN. 

Nici după 23 de ani nu se cunosc ucigaşii Auricăi Crăiniceanu şi a lui Andrei Frumuşanu, omorâţi în faţa Guvernului.

Tudor Barbu
Tudor Barbu

La acea vreme eram reporter al ziarului “Timişoara.” Am venit cu un rucsac plin de aparate foto, pe care nu am reuşit să le folosesc. În faţă la PNL un tânăr jurnalist de la TVR mineriada3instiga minerii să spargă maşina de făcut bani. Era un biet xerox. În groaza măcelului, îmi venea să şi râd. Eu avusesem ideea de a tipări bani cu chipul lui Câmpeanu şi Raţiu, la Timişoara, ulterior folosiţi în toată ţara. În zadar i-am explicat ziaristului cu ochelari. Ulterior, ironie a sorţii sau misiune, Tudor Barbu ajunge membru CA al TVR la propunerea liberalei Mona Muscă. Acum este senator PPDD de Gorj, câştigând la redistribuire.
mineriada iunie 1990În 2005, Băsescu l-a numit ministru al Transporturilor pe pedistul Gheorghe Dobre, si nu pe inginerul Mănuţiu, pentru a acoperi orice urmă legată de mineriada din 13-15 iunie 1990.

Petre Roman, primul ministru de atunci, este acum senator PNL.

iliescu multumind minerilorFostul lider al Ligii Studenţilor, Marian Munteanu, cel care la iniţiativa lui Virgil Măgureanu a format un partid naţionalist, este acum un prosper om de afaceri. A vândut armament de la ROMARM SA.
Aşa cum Iliescu ne-a furat revoluţia, Băsescu ne-a furat anticomunismul şi simbolul Pieţei Universităţii.

Istoria se scrie de oameni mici cu litere mari.

 

 

Taguri: , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (6)

  1. Jun 14, 2013

    peacemaker

    Securiși ceaușiști sau ciraci de ai lor au fost cu toții! ne-au manipulat cu nerușinare și ne manipulează și acum urmașii lor și urmașii urmașilor lor … în veacul vecilor …

  2. Jun 14, 2013

    Peacemaker

    Democratic jumulit/
    Va fi Băse mazilit/
    De poporul cel flămând/
    Care trage suferind/
    Și va fi tras el în țeapă/
    Până o intra la apă/
    Să-și spele păcatele/
    Să-și adune flotele/
    Și din nou să navigheze/
    Procurori să-l cerceteze/
    Să-l purice la dosare/
    Să-l cate ce vină are/
    Măi Băsescu! nici nu știi,/
    CE penal începi să fii…

  3. Jul 20, 2013

    Doru Braia

    Exceptional textul despre indeletnicirile din 13-15 Iunie 1990 si după. Ar trebui răspândit in toată România. Ar mai rămâne doar o întrebare: cati si cine-l citește?! Tot “ai noștri”. Putini!

  4. Mar 10, 2015

    Mineriadele Maidan si defunctul Basescu |

    […] de mineri sunt adusi cu trenurile (aflate in subordinea lui TRAIAN BASESCU mare mahar la TRANSPORTURI) la Bucuresti si protestatarii din PIATA UNIVERISTATII, asa numitii golani, sunt batuti si omorati […]

  5. Mar 17, 2015

    Liana

    Traian Băsescu apare în conducerea Ministerului Transporturilor după 17 octombrie 1990. Atunci, prin decizia prim-ministrului Petre Roman, s-au hotărât mai multe eliberări şi numiri în funcţii. Printre noii veniţi în echipă, după cum arată un comunicat al Guvernului, se afla şi “Băsescu Traian, (numit) subsecretar de stat la Departamentul Transporturilor din Ministerul Lucrărilor Publice. Transporturilor şi Amenajării Teritoriului“, cu funcţia de şef al Departamentului Transporturilor Navale.

  6. Jun 12, 2019

    YON RIJKSADELAAR

    Ne aflăm în 12 iunie 2019, prag de centenar TRIANON….iar peste toate s a așternut un lung somn! Băsescu, deși desconspirat ca turnător, e în plin onor, speră că scapă iar, deoarece a fost ales de PMP, europarlamentar!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.