Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Curtea Constituţională merge blind la pokerul politic?

Nimeni nu mai înţelege nimic din politica dâmboviţeană. Leul se prăbuşeşte, deciziile economice majore întârzie să apară, FMI se burzuleşte în spatele uşilor capitonate, iar Curtea Constituţională conduce ilegal România. Sigur că prin art. 146, lit. i. din norma fundamentală, este îndrituită să vegheze la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.

S-a întrunit în plen, a dat un termen de prezentare a listelor electorale, prin votul de 6 la 3, dar nicio normă nu-i dă voie singurei persoane din Curte să emită judecăţi şi interpretări. Ştim că doar domnul Zegrean se află în instituţie. După ce ieri a trimis o depeşă de presă, prin care preciza că: “a cerut listele electorale permanente în baza cărora s-a organizat deja referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din 29 iulie”, azi a mai făcut una, cerând: “listele electorale din diaspora.” Acestea erau zero, în momentul referendumului. Ce face domnul Zegrean cu secretarele lui e treaba sa particulară. Că el implică instituţia, într-un soi de adu capra ca să sperie broasca e ilegală, ce ţine de prevederile Codului Penal.

Nicio lege nu-i dă dreptul să acţioneze de parcă ar fi şef de sereleu. Urlă Băsescu din casa cu grilaje şi omul lui din Curte face pe instituţionalul decision-maker. No way, ar zice . Toate faxurile şi declaraţiile de presă ar trebui să fie considerate uzurpare de calităţi oficiale (conform art. 240 Cod Penal). Cum ar fi ca un preşedinte de Tribunal să facă interpretări ale deciziilor magistraţilor, când ei sunt în vacanţă? El are rolul de custode al unei expoziţii, să aibă grijă ca exponatele să nu se deterioreze şi ca plantele să fie udate, iar lustrele, curăţate de praf. În rest este abuz în serviciu. Nevricoşii ar zice în formă calificată. Eu doar îi plâng de milă, în ce stare trebuie să fie. De o parte petele de la dosar, de cealaltă puterea legii.

Nu e normal ca din casa cu zăbrele “demisul” să ţipe, iar procurorii să salte. Nici ca primarii (singurii care trebuie să “cureţe” listele electorale) să fie ameninţati că îi paşte puşcăria. Eu zic că Băsescu se sinucide, împreună cu noi. Eu nu vreau să fac parte din secta sinucigaşilor. Propuneri de ieşire din criză?

Păcat că autorităţile de la Bucureşti nu ştiu să dea cu flit Rednicului (Viviane Reding,de la Curtea europeană, care se declară şocată de presiunile politice asupra judecătorilor, fără să numească cine a făcut fault). Şi iacă aşa creşte euroscepticismul şi cade cursul leu-euro-dolar.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

 1. Aug 8, 2012

  Colonel Doctor in fitile Arogantu'

  Ba’SECU se comporta ca intr-o campanie electorala.
  S-a declansat o campanie electorala si n-am aflat eu ?
  Sau este campania electorala pentru alegerea celui mai INCULPAT om din Romania ? Chiar si in acest caz unele declaratii frizeaza penalul, prin atacurile la institutii ale statului.
  Dar poate ca nu este vorba decit de crearea unui alibi pentru a scapa de o celula din sistemul Administratiei Penitenciarelor in favoarea uneia din reteaua asezamintelor psihiatrice … 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.