OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Casa Regală se luptă cu “Genitivul” gramaticii limbii române, nu cu Roşia Montană

stema_regala

Casa Regală, una dintre cele mai prestigioase instituţii publice româneşti, mai face şi greşeli. Un comunicat remis mass-media româneşti titrează:

Continuitatea și identitatea Roșiei Montană

În gramatica limbii române, Genitivul la substantive este cazul care subordonează un nume faţă de un alt termen regent nume: cămaşa băiatului, directorul şcolii, crengile copacului. Din punct de vedere formal, genitivul, de cele mai multe ori, este omonim cu dativul. Se deosebeşte de acesta prin utilizare (admite prezenţa prepoziţiilor, în ce priveşte topica, este postpus verbului) şi prin valorile exprimate.
MODIFICAREA FORMEI UNUI SUBSTANTIV PENTRU A ÎNDEPLINI O FUNCŢIE SINTACTICĂ SE NUMEŞTE DECLINARE.

În cazul folosirii substantivului “Roşia Montană”, la genitiv, declinarea corectă este “Roşiei Montane.”

În limba română mu se scrie “Continuitatea şi identitatea Familiei Regală”

Sigur că nu poate fi acuzat Regele, bun vorbitor al limbii române, de această greşeală gramaticală, cum nu i se poate  reproşa Majestaţii Sale, de-o probitate morală ireproşabilă, vreo vină faţă de greşeala Irinei de-a neglija legislaţia americană în luptele de cocoşi.

Deşi există suficienţi translatori, Principesa Margareta nu a înţeles Proiectul Roşia Montană şi s-a pronunţat ca atare asupra evenimentelor acestor zile.

Poziţia Alteţei Sale nu cred că este asumată şi de Majestatea Sa Regele Mihai care s-a pronunţat încă din anii 1990 pentru aducerea investitorilor străini şi continuă linia politică a lui Carol l, care a reuşit să construiască România modernă apelând la cei mai buni arhitecţi ai lumii, cele mai performante companii de construcţii ale Europei etc.

Iată comunicatul. Un biroul de presă eficient ar fi corectat textul (orice editor putea să-l facă)

Virtuțile și personalitatea identitatea Roșiei Montanăe își trag seva din destinul ei său aproape unic. Așezarea posedă o tradiție bi-milenară, iar uimitoarele sale galerii, păstrate în vremede-a lungul veacurilor, vorbesc despre epoca daco-romană, despre cea medievală și despre cea modernă.

 

Dar Roșia Montană are o frumusețe naturală și o tradiție vie, valori  care sălășluiesc deopotrivă în armonia naturii și în sufletele și mințile oamenilor care o locuiesc.

 

 

Multe sunt motivele pentru care Roșia Montană ar trebui să fie un exemplu de conectare (se foloseşte doar la dispozitive electrice) comuniune, armonie, prosperitate și un model de dezvoltare europeană din al Mileniului III. Din păcate, felul în care ținutul a fost tratat în ultimii patruzeci de ani a atentat serios la prezentul și viitorul lui. (reformulare:
Din păcate, prin modul iresponsabil cum a fost exploatat în ultimii patruzeci de ani s-au adus grave atingeri prezentului și viitorului său.)

 

 

Casa Regală a României, instituţie care a fost martora directă a prăbușirilor identitare, instituționale și economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la drumul Roșiei Montană în viitor viitorul Roşiei Montane. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă și Catolică și de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea apărarea și înflorirea virtuților și valorilor Roșiei Montană e, așa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani.

 

Nu sună mai bine aşa?

Virtuțile și  identitatea Roșiei Montane își trag seva din destinul său aproape unic. Așezarea posedă o tradiție bi-milenară, iar uimitoarele sale galerii, păstrate de-a lungul veacurilor, vorbesc despre epoca daco-romană,  cea medievală și  cea modernă.

Dar Roșia Montană are o frumusețe naturală și o tradiție vie, valori  care sălășluiesc deopotrivă în armonia naturii și în sufletele și mințile oamenilor care o locuiesc.

Multe sunt motivele pentru care Roșia Montană ar trebui să fie un exemplu de comuniune, armonie, prosperitate și un model de dezvoltare europeană  al Mileniului III. Din păcate, prin modul iresponsabil cum a fost exploatat în ultimii patruzeci de ani s-au adus grave atingeri prezentului și viitorului său.

Casa Regală a României, instituţie care a fost martora directă a prăbușirilor identitare, instituționale și economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la  viitorul Roşiei Montane. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă și Catolică și de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil,  apărarea și înflorirea virtuților și valorilor Roșiei Montane, așa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani.

 

 

Taguri: , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.