Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Car-FUR-irizarea comerţului înainte de reducerea TVA la alimente

Bucureştiul, plin de reclame. Carrefour anunţă cu litere mari reducea preţurilor din 28 mai 2015. Ca românul credul, am luat la pas turbo-dieselul spre Băneasa, birjar! Şi ce să vezi, reporteri de la Antene, rafturi cu roşii mici la preţuri mari de 11 lei. Cireşele sunt 15 lei, produs românesc. Roşiile, tot româneşti, 9,15 bani, ridichiile 1,00 lei, doar mici rotunjiri de câţiva bani la ape minerale şi la carne. Mai mare reclama decât reducerea, că aşa-i în supermarketizarea comerţului autohton. E clar, de reducerea TVA-ului se vor bucura doar comercianţii. Noi vom plăti, cu ceva bănuţi mai puţin, preţ de revistă, dar cu adaus semnificativ faţă de preţul din pieţe. Salata e 2,50. Roşiile cumato, acelea mai lungueţe, s-au dat de-a buşilea de la 5,99 – caserola de 250 de grame – la 4,99. Coca&cola s-a redus de la 5,99 la 5,25. Doar dacă iei pentru un stadion întreg simţi, vorba reclamei, diferenţa.  Ca omul care nu se lasă prostit, am dat de-a dura internetul spre Carrefour Pariss-auteuil. Preţurile la legume, similare. Numai că la Auteuil vânzătoarele nu câştigă 800 de lei plus bonuri de masă. Au salariul minim de 1100 de Euro, adică vreo 5000 de lei. Mai anul trecut, retailer-ul francez de top în Europa ieşea din insolvenţă în România. Aceasta a fost de altfel cea mai mai mare insolvenţă din ţara noastră, depăşind-o pe cea a Hidroelectrica.

Vorba lui Doru Braia, “ele (supermarket-urile) sunt scutite de TVA, nu noi, cumpărătorii. De unde să vină sponsorizările de anul viitor, dacă vechii contributori sunt la puşcărie?”

 

 

 

 

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.