Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Căpşunarii n-au unde să se întoarcă, minerii pleacă în străinătate şi Ponta se dă cu barca

O firmă a lui Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om al Planetei, face recrutări în rândul minerilor din Gorj, pe care doreşte să îi angajeze pentru o mină din Israel. Aceasta va sosi în momentul în care se vor aduna minim 30 de doritori, potrivit stiri.tvr.ro.

Liderii sindicatului românesc i-au informat pe posibilii candidaţi de condiţiile climaterice din Israel, cu o umiditate foarte mare. dacă în ţară iau în jur de 1800 de lei (circa 400 de Euro) salariile promise sunt de 2500 de Euro.

Conform surselor locale mulţi ortaci, care lucrează la minele de stat, s-au gândit serios să aplice pentru noul job.

Iată că din milionul locurilor de muncă, promis de Victor Ponta, s-a ales praful. Şomajul este în creştere. Recent, Gold Corporation, care are printre acţionari mari oameni ai planetei, precum Beny Steinmetz, un magnat evreu, John Paulson, mare investitor pe piaţa de capital şi s-a asociat cu statul român pentru proiectul Roşia Montană, a disponibilizat aproape 500 de angajaţi. Mulţi dintre aceştia sunt plecaţi prin ţările nordice, unde lucrează ca zilieri. În Roşia Montană se aşterne tăcerea lucie a sărăciei, în trâmbiţele de fâs-fest ale huntei ecologiste maghiare, care nu doreşte niciun proiect major în Ardeal până la condamnarea Tratatului de la Trianon, prevăzut pentru 2019, atunci când se vor împlini 100 de ani de la semnarea lui. Pentru cei care nu ştiu, prin acel acord s-a recunoscut apartenenţa Transilvaniei Regatului român.

Iată că minerii sunt dispuşi să ia drumul bejeniei, pentru că în ţară nu au pentru cine lucra. Vor plăti taxe altui stat, pentru că acasă guvernanţii sunt incapabili să ia o decizie.

Poate nu întâmplător Victor Ponta s-a întâlnit cu George Soros, marele finanţator al protestelor anti RMGC şi a adus UDMR-ul la guvernare. Timpul ne va dovedi cine e trădător de ţară. Mai ales că acelaşi prim ministru se pregăteşte să cedeze un port strategic, ca cel de la Constanţa, unei administraţii corupte.

În zadar timpul îl va judeca pe Victor Ponta. El va fi în curând istorie. Dar ce nu se va putea da înapoi e viaţa pierdută a celor patru milioane de români care muncesc în străinătate şi nu au unde să se întoarcă.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

 1. May 17, 2014

  cici

  minerii n-ar pleca daca in tara asta si-ar face si autoritatile treaba din cand in cand si ar lua decizii in asa fel incat sa se mai poata incepe cate un proiect si sa se reia mineritul

 2. Jun 3, 2014

  Targoviste

  E trist sa vezi ca unii si-au dat mai mult decat emotiile pentru tara asta iar altii care cara totul in spate nici macar sa isi i-a revansa nu vrea…
  Parca nu mai e azi romania ce a fost la 89…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.