Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

În România, bursa de studii a ajuns la 6900 de Euro/lună

Gabriela Boca, o tânără, plăpândă şi suavă, a câştigat o “bursă” de 360.000 de lei pe an de la statul român. La propunerea ALDE, Parlamentul a votat-o pentru un post neexecutiv în Consiliul de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Întrebată de către Andreea Paul Vass, în comisia de buget finanţe a Camerei Deputaţilor, care sunt problemele pieţei asigurărilor, domnişoara Boca a răspuns ingenuă “sunt dispusă să învăţ.” Ea va supraveghea rechinii din domeniul asigurărilor. Numai când îi va privi cu delicatese şi gentileţe, bătrânii lupi ai mărilor se vor sfii şi nu vor mai prădui sistemul.

Degeaba urlă anumite voci. Gabriela Boca e un model de reuşită în politica românească. Mulţi cârcotesc, dar nu ştiu cât e de greu să urci în ierarhiile unui partid de la noi. Mai întâi duci tăvile cu cafea, apoi faci curat prin sedii şi de-abia în câţiva ani te aşezi tacticoasă pe scaunul din birourile de conducere. Doar după câţiva ani ţi se întorc serviciile.

De ce să plece în Occident femeile frumoase ale României? Să meargă şi să spele la fund bunicii Europei? Pot sta aici prin sediile partidelor şi ajung în câţiva ani pe post de demnitate. Demnitatea e una, postul de demnitar e altul. Acolo, sus unde se resfaţă nuferii, aerul e rarefiat. Nu pătrund orice paţachine de pe stradă. Partidul face selecţii dure de cadre.

Păi credeţi că Anca Boagiu a ajuns atât de uşor demnitară? Dar Andreea Paul Vass, parlamentară? Ramona Mănescu a prins o carieră ilustră. De la bara de dans, direct în Parlamentul European. Roberta Anastase a trudit mult în Birourile din Modrogan. De abia după ani munca i-a fost răsplătită. Şi nu avea salariul lui Valeriu Zgonea.

Andreea Paul Vass se oftică degeaba. Dacă Tăriceanu nu juca cu “roşiile” în Parlament, atunci  era colegă de partid cu Gabriela Boca. Liber putea concura în forurile interne pentru “bursa de merit.”

Uitaţi-vă la Adina Vălean, dacă nu l-ar fi cunoscut pe Crin Antonescu ar fi rămas o simplă profesoară de matematică. Acum e declarată Parlamentarul European al anului pe probleme de energie. Fără trambulină nimeni nu poate sări “calul cu mânere” al vieţii. Până şi prunii în pârg au nevoie de propte, darmite frumoasele fete…

Vedeţi, fetelor, de ce e bună politica? Trudeşti şi răneşti prin locaţiile de partid un an, doi şi în mai puţin de cinci ani sunteţi isprăvite.

De ce am spus de Gabriela Popa că are bursă? Păi, simplu, un doctorand primeşte o bursă de aproximativ 2000 de lei ( dacă Universitatea are vreun grant european). Şi munceşte la lucrare trei ani. Tot trei ani mai are de învăţat şi Gabriela Popa la înalta şcoală a ASF. Dar cu o bursă de 6900 de Euro pe lună. Nu e fain? E chiar fainoşag.

 

 

 

 

Taguri: , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. Sep 17, 2015

    Rvl

    Ai vrea tu sa fie toate cele enumerate de tine cel putin la nivelul lui paul vass. Asta e tare de tot. Nu stiu cati parlamentari sunt ca forta asta. De era si gabriela boca ca paul vass de pregatita eram linistita. Dar e diferenta de la cer la pamant.

  2. Sep 17, 2015

    Andrada

    Grant european doar daca doctorandul este foarte norocos. Altfel, bursa e vreo 850 ron in primul an, 915 in cel de-al doilea si 1200 in ultimul an. O avere!! Cand ii primesc in cont nici nu stiu ce sa fac mai intai cu ei! O adevarata provocare pentru imaginatie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.