OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

În România, bursa de studii a ajuns la 6900 de Euro/lună

gabriela-boca-620x400

Gabriela Boca, o tânără, plăpândă şi suavă, a câştigat o “bursă” de 360.000 de lei pe an de la statul român. La propunerea ALDE, Parlamentul a votat-o pentru un post neexecutiv în Consiliul de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Întrebată de către Andreea Paul Vass, în comisia de buget finanţe a Camerei Deputaţilor, care sunt problemele pieţei asigurărilor, domnişoara Boca a răspuns ingenuă “sunt dispusă să învăţ.” Ea va supraveghea rechinii din domeniul asigurărilor. Numai când îi va privi cu delicatese şi gentileţe, bătrânii lupi ai mărilor se vor sfii şi nu vor mai prădui sistemul.

Degeaba urlă anumite voci. Gabriela Boca e un model de reuşită în politica românească. Mulţi cârcotesc, dar nu ştiu cât e de greu să urci în ierarhiile unui partid de la noi. Mai întâi duci tăvile cu cafea, apoi faci curat prin sedii şi de-abia în câţiva ani te aşezi tacticoasă pe scaunul din birourile de conducere. Doar după câţiva ani ţi se întorc serviciile.

De ce să plece în Occident femeile frumoase ale României? Să meargă şi să spele la fund bunicii Europei? Pot sta aici prin sediile partidelor şi ajung în câţiva ani pe post de demnitate. Demnitatea e una, postul de demnitar e altul. Acolo, sus unde se resfaţă nuferii, aerul e rarefiat. Nu pătrund orice paţachine de pe stradă. Partidul face selecţii dure de cadre.

Păi credeţi că Anca Boagiu a ajuns atât de uşor demnitară? Dar Andreea Paul Vass, parlamentară? Ramona Mănescu a prins o carieră ilustră. De la bara de dans, direct în Parlamentul European. Roberta Anastase a trudit mult în Birourile din Modrogan. De abia după ani munca i-a fost răsplătită. Şi nu avea salariul lui Valeriu Zgonea.

Andreea Paul Vass se oftică degeaba. Dacă Tăriceanu nu juca cu “roşiile” în Parlament, atunci  era colegă de partid cu Gabriela Boca. Liber putea concura în forurile interne pentru “bursa de merit.”

Uitaţi-vă la Adina Vălean, dacă nu l-ar fi cunoscut pe Crin Antonescu ar fi rămas o simplă profesoară de matematică. Acum e declarată Parlamentarul European al anului pe probleme de energie. Fără trambulină nimeni nu poate sări “calul cu mânere” al vieţii. Până şi prunii în pârg au nevoie de propte, darmite frumoasele fete…

Vedeţi, fetelor, de ce e bună politica? Trudeşti şi răneşti prin locaţiile de partid un an, doi şi în mai puţin de cinci ani sunteţi isprăvite.

De ce am spus de Gabriela Popa că are bursă? Păi, simplu, un doctorand primeşte o bursă de aproximativ 2000 de lei ( dacă Universitatea are vreun grant european). Şi munceşte la lucrare trei ani. Tot trei ani mai are de învăţat şi Gabriela Popa la înalta şcoală a ASF. Dar cu o bursă de 6900 de Euro pe lună. Nu e fain? E chiar fainoşag.

 

 

 

 

Taguri: , , , , , , , ,

Commentarii (2)

  1. Sep 17, 2015

    Rvl

    Ai vrea tu sa fie toate cele enumerate de tine cel putin la nivelul lui paul vass. Asta e tare de tot. Nu stiu cati parlamentari sunt ca forta asta. De era si gabriela boca ca paul vass de pregatita eram linistita. Dar e diferenta de la cer la pamant.

  2. Sep 17, 2015

    Andrada

    Grant european doar daca doctorandul este foarte norocos. Altfel, bursa e vreo 850 ron in primul an, 915 in cel de-al doilea si 1200 in ultimul an. O avere!! Cand ii primesc in cont nici nu stiu ce sa fac mai intai cu ei! O adevarata provocare pentru imaginatie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.