Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Bogdan Duca: “Clipul Maiei Morgenstern distruge cu patetisme şi minciuni “odiosul” capitalism”

“Despre un clip publicitar (o să vă enerveze pe mulţi dar….nu am ce vă face)”, scrie pe fb Bogdan Duca.

“Mă enervează de moarte mizeria aceea patetică cu Maia Morgenstern care îşi smulge cerceii din urechi şi “dă o lecţie” (de actorie patetică, de proastă calitate) celor care vor să fure aurul acestui popor. Evident, nici ei, nici ecologiştilor lui peşte prăjit nu le pasă de faptul că poporul de la Roşia Montana (şi nu populaţia aia de hipsteri şi hippies care împânzesc periodic orăşel zona aceea) vrea să muncească, vrea salarii, vrea să se poată bucura de resursele zonei şi de propria lor pregătire în muncă (toţi sunt mineri)….

Dar clipul Maiei Morgenstern îşi atinge scopul. Contracarează clipurile pe bune, cu oameni de la Roşia Montană, care prezintă situaţia aşa cum este ea cu adevărat. Maia reuşeşte cu patetismul ei ieftin (dar totuşi bine plătit) să anuleze mediatic mărturiile dramatic de reale ale unor oameni care din pricina faptului că pe unii ecologişti i-a apucat dragostea de “aurul ţării” (eco-legionarismul este o nouă modă), trăiesc în sărăcie, nu pot să ofere copiilor lor condiţii decente de viaţă…..

E vina celor de la Gabriel Resources că au apelat la oameni reali, cu probleme şi necazuri, pentru care bătălia aceasta economică este una pentru viaţa lor de mai departe…Puteau să plătească şi ei nişte lăcrămoşi profesionişti, nu?

Clipul Maiei Morgenstern face ceea ce face de obicei genul ăsta de stângist: distruge cu patetisme şi minciuni “odiosul” capitalism care….se încăpăţânează să mai plătească munca şi să ducă lumea mai departe. La fel au făcut-o şi cu celebra “primăvară arabă”, aplaudată lăcrămos şi patetic deşi iată că întoarce lumea arabă undeva în Evul Mediu islamic….”

Bogdan Duca

Bogdan Duca este unul dintre tinerii liberali conservatori pe care-l urmăresc de mulți ani. A fost printre primii tineri deschiși la minte care au înțeles de ce o cultură mediocră nu are nevoie de o instituție ca ICR care să promoveza afară nimicul din interior.

Copilul duhovnicesc al părintelui Arsenie Papacioc, teologul Bogdan Duca se ridică prin concept deasupra băltitului compromis liberal. Prin el și tineri asemenea lui, PNL se poate redescoperi.

 

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (6)

 1. Jun 25, 2012

  Calin

  clipul cu Maia Morgenstern a fost facut sa adune cat mai multe vizualizari pe youtube, de parca asta inlocuieste lipsa de argumente sau de ratiune a spotului. dar nu cred ca te poti astepta la ratiune din partea unor ongisti care vor sa devina cat mai vizibili ca sa ia finantari cat mai mari

  • Jun 25, 2012

   Elena

   daca le pasa intr-adevar de zona, faceau ceva pentru asta si nu cate un festival prin cluj, ci un proiect chiar la Rosia care sa le dea de lucru poate unor oameni. Spoturile astea nici macar tangenta cu realitatea nu au

 2. Jun 25, 2012

  Elena

  Are dreptate, nu le pasa deloc si devreme ce singurele lor actiuni se invart doar in jurul acestui iaz si singurele rezultate sunt sandalurile si spoturile… e clar..

 3. Jun 25, 2012

  ion

  Eu n u-s nici pro nici contra a tot ce s-a scris aici.Remarc doar un mic amanunt: aceeasi oameni care au nevoie de lucru acum, au si s-au lasat manipulati la toate alegerile din “89 incoace.Ceaa ce ni se intimpla noua azi e rezultatul complexelor intersectii a complicatelor alegeri pe care le-am facut cu totii in ultii 20 de ani.|Si se pare ca nu au fost prea fericite…Or fi ONG a lui peste , dar cam sunt singurele care mai pun in balanta si altceva decit bani si partizanate.Parerea mea.Iar tinarul liberal , Bogdan DUCA prin cuvintele folosite la adresa celor care is de alta parere, s-a declarat de la inceput, “impartial ca tot romanul”…

 4. Jun 25, 2012

  Anda

  are mare dreptate domnul Duca. Acum, e o moda sa fii ecologist. In randul celor carora nu le chioraie matzele. Poate ar fi si minerii ecologisti, daca nu le-ar fi foame si daca ar vedea o alta cale, tot onesta, de a supravietui si de a-si intretine familiile, in afara muncii in domeniul pe care-l stapanesc cel mai bine – mineritul.

 5. Jul 3, 2012

  cosmavirgil

  dle duca, si drujbarii din secuime sau din bucovina vor sa munceasca. ce facem? pentru cele 5-600 de familii dam jos padurile sau le cautam slujbe alternative?
  clipul cu maia este patetic, actrita insasi o cabotina etc. etc. dar si-a atins scopul, nu? pai asta voia, nu criticile subtiri ale cunoscatorilor 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.