Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

MiÅŸcarea “5 stele,” ultranaÅ£ionalistă, înfiinÅ£ată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obÅ£inut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Boc nu pleacă prea repede de la Guvern

Emil Boc a depus mandatul cabinetului său. Nu înţeleg bucuria provocată în rândul opozanţilor regimului Băsescu. Evenimentul a fost îndelung ticluit la Cotroceni. Mutarea de şah este în favoare acestuia. Se ştie din psihologia maselor, că memoria colectivă este de scurtă durată. Mizează pe uitare. Boc n-a plecat încă de la Palatul Victoria. Urmează lungii colocvii numite consultări. Unii vor susţine una, alţii vor susţine altă variantă. Conform Constituţiei, noul premier desemnat are la dispoziţie zece zile să-şi nominalizeze titularii portofoliilor ministeriale. În cazul în care nu trece de Parlament, va fi desemnat altul sau tot el. Aici Constituţia este şchioapă. Iar consultări. Şi iar zece zile, şi iar Parlament. Joaca de-a desemnarea poate fi de trei ori. Convenabilă puterii. Am am trăit un asemenea provizorat. Cazul Lucian Croitoru e un exemplu de tergiversare democratică. Timp în care Boc a condus guvernul, mă rog Băsescu, prin degeţelul lui mic Emil Boc.

Demisia lui Boc nu e pentru salvarea ţării, ci a unei puteri care a coborât drastic în sondaje. Ochii întregii mas-media şi a populaţiei vor fi aţintiţi pe noul cabinet. Trece sau nu trece. La adăpostul acestei umbre de reflector, primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene ai PDL vor fi ghiftuiţi, pentru că primul pas de salvare al sistemului se va muta pe forţa lor organizatorică. În perioada jocului democratic al desemnărilor, fondurile guvernamentale şi cele din proiectele europene vor fi îndreptate spre fiefurile portocalii. Să nu uităm că Boc va rămâne mult timp încă. Când puterea portocalie se va asigura că planul de salvare merge conform graficului, iar bugetele locale vor fi burduşite, vor vota un premier convenabil, dar menţinând un ministru obedient la interne. Acolo e cheia. Nu vor ceda în ruptul capului acest bastion de fraudare a alegerilor.

Interesant este cine va accepta să se joace de-a guvernarea.

Aşa că nu vă bucuraţi. S-a tăiat doar un cap al balaurului. Mai sunt multe de tăiat.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.