OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

“Aveţi tupeu, domnule Băsescu! Trăiască Regele!”

catafalc

Nu în calitatate de gropar, Traian Băsescu a venit la sediul PNŢCD, pentru a se reculege la catafalcul domnului Ion Diaconescu, ci de invitat al aripii ţărăniste din PD-L. Pavelescu a jucat rolul de amfitrion. La coborârea din maşina prezidenţială: “A spus Dumnezeu să-l ierte!” “Pe cine să ierte, mă, ăsta a fost un sfânt”, i-a replicat preşedintele. Încă de la intrare în clădire, Roxana Iordache i-a replicat scurt şi tăios:”Aveţi tupeu, domnule Băsescu! Trăiască Regele!”. Câteva voci au repetat: “Trăiască Regele!”

Preşedintele a privit-o perplex pe colega mea de la “România liberă,” fără a avea replică. Unul dintre aghiotanţii şefului statului, cel care a îngropat PNŢCD, prin decizia de a doborî guvernul Ciorbea, mi-a replicat: “mortul e pe masă şi voi…”

Înainte de venirea inopinantă a lui Băsescu, mai mulţi prieteni de ai mei i-au cerut lui Victor Ciorbea să nu se alieze cu Satana. Acesta a încercat să explice poziţia în care se află.

După plecarea preşedintelui, aripa ţărănistă din PD-L mi-a replicat că eu nu înţeleg. Ce să nu înţeleg? Că una e să faci milioane de euro şi alta e să ai principii? Nu poţi să fii ieri monarhist şi azi republican. Ţine de o minimă igienă a minţii. Dar ce să ceri celor care Impostura, cartea mea, le este dedicată.

Traian Băsescu i-a spus fostului ministru ţărănist, Dudu Ionescu: “fă şi tu ceva pentru ăştia!”

Taguri: , , , ,

Commentarii (5)

 1. Oct 12, 2011

  Băsescu a sosit la sediul PNŢCD şi se reculege lângă sicriul lui Ion Diaconescu « Barlogul Pntcd

  […] Pe urmă, Marius Ghilezan a scandat cum a propus, TRĂIASCĂ REGELE. […]

 2. Oct 31, 2011

  Aida Tanasescu

  Si eu va felicit, cu emotie in suflet, Roxana Iordache şi Marius Ghilezan! Traiasca Regele!

 3. Oct 31, 2011

  aida stefan

  Domnule Ghilezan, Doamnă Iordache,

  Am ezitat mult înainte să vă scriu aceste rânduri. Dar cred că este necesar ca lucrurile să fie judecate cu aceeaşi măsură, asta ca să mai avem speranţa că cei în care am crezut şi pe care i-am admirat sunt oneşti şi că pun adevărul înaintea simpatiilor politice.
  Redau un pasaj din articolul „Mârlanul şi metafora”, scris în septembrie 1999 de Stefan Racovitza, redactor- sef al revistei Căminul românesc din Geneva.
  „Să începem cu manierele PDSR, adică cu mârlănia groasă…Tovarăşul Pâslaru, câine de atac (purtător de cuvânt al partidului), a fost, de la tribuna Parlamentului , asmuţit asupra dlui Diaconescu, care a avut parte de un recital inegalat până acum în mârlănie, mârşăvie şi vulgaritate… Ca să dreagă busuiocul, Ion Iliescu, clasicul genului, n-a găsit nimic mai bun decât să afirme că totul n-a fost decât o metaforă. Iată câteva pasaje din metafora cu pricina: (…) Plasat în fruntea uneia dintre Camere, acest Agamiţă Dandanache … (…) Membrii clanului său îl ţin la fereastră înţepenit ca să creadă poporul că este încă viu! (…) Totuşi, uneori – octogenara jucărie stricată –, fără să aibă habar de proceduri şi regulamente are ambiţia să conducă şedinţele Camerei sau chiar ale Parlamentului… (…) Să ne minunăm că un regim politic a cunoscut cea mai rapidă şi profundă degradare din istorie când – vorba lui Păstorel în 1929: Din Banat şi pân-la Iaşi/Se resimte lipsa sării/ Fiindcă cei mai mulţi ocnaşi/Au ajuns la cârma ţării.”
  Acum, când trăim un alt moment istoric, când contextul politic este altul şi altele sunt şi interesele, dnul Ion Iliescu a declarat la sediul PNTCD, la catafalcul preşedintelui de onoare al PNTCD, că a fost un om pe care l-a apreciat şi l-a stimat şi cu care a avut relaţii de respect reciproc. Am citit mai sus cum e cu respectul, stima şi aprecierea faţă de un fost „ocnaş”.
  Aşteptăm din partea dumneavoastră şi un alt Aveţi tupeu, domnule…. asta dacă nu cumva vă plac metaforele domnului Ion Iliescu!
  Cu stimă,
  Aida Ştefan

  Articolul „Mârlanul şi metafora” îl găsiti şi în cartea dlui Ştefan Racovitza „Cu mîinile de cap” (la pag 101), publicată la Editura Fundaţiei Culturale LIBRA, 2

 4. Jan 28, 2012

  Dedu Vasilgu

  Cine a scris versurile:
  “Vă rugăm să ne scuzaţi
  Nu producem cât furaţi” şi
  “Aveţi grijă de popor,
  Ţara asta nu-i vapor” ?

  Vreau sa-l felicit pe autor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.