Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Atenţie la Klaus Iohannis!

Mulţi se întreabă de Klaus Iohannis, primarul de necontestat al Sibiului,  a acceptat să intre în lupta pentru putere chiar acum, după ce a refuzat de două ori funcţia de demnitar al statului? Constituţia României prevede, la articolul 105, că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, deci neamţul este conştient că poate pierde funcţia de primar. Păi şi de ce a intrat în joc?Cei care cunosc cât de cât psihologia saşilor ştiu că ei judecă de trei ori şi acţionează o singură dată. Ceva necunoscut marelui public este la mijloc.

Încă de acum trei ani, marile puteri ale lumii au cerut României coabitare între două forţe divergente care se pot controla. Nimeni din occident nu vrea un PSD super puternic. În condiţiile în care, structurile pro-eurupene din serviciile secrete nu au găsit un candidat în menajeria lui Traian Băsescu credibil şi cu şanse să bată un candidat susţinut de PSD şi ştiind că liderul actual Crin Antonescu nu e agreat de Departamentul de Stat al SUA şi de nicio cancelarie occidentală, scăzând zilnic în sondaje, au pus ochii pe un personaj cu potenţial. Acesta este Klaus Iohannis, susţinut mai ales de Angela Merkel.

Nu sunt puţini cei care-l sfătuiesc pe Crin Antonescu să se retragă din cursa pentru Cotroceni. I se recomandă că, între a pierde totul, el nemaifiind susţinut de PSD,  e mai bine să-şi păstreze poziţia de lider al PNL cu promisiunea nescriscă că va fi susţinut în viitor pentru alte funcţii care să-i satisfacă orgoliul.  Şi să facă pârtie lui Iohannis.

Cei care cunosc mentalitatea serviciilor secrete ştiu că acestea sunt primele care miros jilţul înmiresmat al puterii. Sunt cele mai versatile forţe din lume.  Miros că puterea nu va fi doar la PSD, energofagă şi cu multe predispoziţii la derapaje de democraţie şi atunci aleg soluţia cea mai convenabilă. Mai ales că Iohannis nu e un tip conflictual şi nu are poliţe din trecut de plătit. Mai mult, se bucură de acel Versicherungskarte, atât de necesar fondurilor europene.

Acum nu mai e ca pe vremuri. Băieţii cu ochi albaştri s-au reorientat. Ştiu că banii vin de la Washington şi Bruxelles. Şi atunci se fac că susţin persoane plăcute acestora. Singurul lor interes este să organizeze şi să dijmuie puterea. Şi-şi dau seama că în cazul unei administraţii unicefale, vezi cazul Ungariei lui Viktor Orban, se opresc robinetele cu finanţările grase. Deviza lor veche rămâne sub orice steaguri: “Deschid fereastra / o închid / te iubesc / din inimă / Partid!”

De aceea, probabil şi Călin Popescu-Tăriceanu a ieşit din obişnuita moliceneală. Simte că se mişcă apele.  În condiţiile lansării pe marea electorală a lui Klaus Iohannis, Crin Antonescu rămâne paznic de far. Şi nimeni nu se va mai atinge de poziţia sa de lider Il-Maximo.

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Feb 19, 2014

    cartonic

    Interesant punct de vedere la care recunosc, nu m-am gandit. Ma saturasem totusi de Klaus Johannis si nu neaparat de omul Johannis cat de ideea asta de neamt. Vine neamtul salvator care sa faca pe naiba si pe ma-sa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.