Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Aş fi vrut să fiu un strop de ploaie la Jubileul de Diamant

Aş fi vrut să fiu măcar un strop de ploaie deasupra Tamisei la Jubileul de Diamant, dacă nu jocheul violet din derby-ul de pe Epson.  Ce mult mi-aş fi dorit să picur solemn la picioarele Reginei. Să fac o reverenţă demnităţii. O clipă. Şi apoi să mă resorb loial în iarbă. Să nu mă mai satur închinat, dar pasager pe Royal Britania

Fără privilegiul de a fi o particulă de decor, m-aş fi mulţumit măcar cu travaliul aplauzelor de la peluza malurilor decorate în uniforme de paradă. Să ridic steagul, să-mi ating cu privirea legătura dintre neamul meu şi Dumnezeu. Să fiu spectator al celui mai impresionant balet de veliere de la Charles al II-lea, încoace. Mi-ar fi plăcut să iau  parte la bucuria imperiului. Să ard, precum un felinar de şoapte de la Tonga, din Pacific, până la Londra, în cinstea Reginei. Să fiu martor al unui ritual care nu se încheie niciodată. Dinastia e sigiliul, dar şi garanţia că tot ce e suveran nu poate fi biruit niciodată. Cât de pios aş fi îngenunchiat în St Paul la coborârea Duhului Sfânt şi cât de tonic aş fi încremenit de uimire. Ce minune, să fii contemporan cu regina Elisabeta a ll-a?

Dar nu am reuşit. Rămân cu visul de a cânta măcar o dată, ultima dată pe Wembley, alături de zeci de mii de suflete, ridicând la cer: “God save the Queen!” Poate mă va auzi şi pe mine Dumnezeu.

Dar ce nenoroc să fiu al altei lumi.

 

 

 

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (3)

 1. Jun 4, 2012

  Lamba Claudia Evelin

  Frumos articol!!O precizare-Derby-ul este la Epsom,nu Epson.Eu am locuit in acel orasel cochet din suburbia Londrei.

 2. Jun 4, 2012

  Sanda Florentina Popa

  Dupa cum a spus in final, draga Claudia Evelin, din “nenoroc” unii apartin “altei” lumi…Deci, de aici provine “Epson” in loc de Epsom…

 3. Jul 10, 2012

  Ghemot

  Foarte frumos articolul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.