bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

Apelul lui Rasmussen către Rusia. Care e poziţia României?

putin

Potrivit BBC, În Ucraina s-a dispus mobilizare generală faţă de agresiunea militară rusă în Crimeea. Rusia a declarat război, titrează jurnal.md. “Cea ce face Rusia acum în Ucraina violează principiile Chartei Organizației Națiunilor Unite. Amenință pacea și securitatea în Europa . Rusia trebuie să înceteze activitățile sale militare și amenințările sale,” a declarat astăzi Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, presei, înaintea reuniunii de urgenţă a comisiei NATO-Ucraina.
“Sprijinim integritatea teritorială a Ucrainei și suveranitatea sa. Susținem dreptul la autodeterminare a poporului ucrainean, de a-şi realiza propriul viitor fără amestec din afară . Tototadată subliniem necesitatea ca Ucraina să continue să respecte drepturile democratice ale tuturor oamenilor și să se asigure că drepturile minorităților sunt protejate.
Ucraina este vecina noastră, și Ucraina este un partener valoros pentru NATO.
Cerem tuturor părților să continue în regim de urgență toate eforturile pentru face un pas înapoi din această situație periculoasă . Fac un apel câtre Rusia să scadă tensiunea.”

Sâmbătă, Aleksandr Turcinov, preşedintele interimar al ţării, a anunţat că forţele armate ale Ucrainei sunt în stare de alertă maximă. Ministrul ucrainean al Apărării, Igor TENIUH , a declarat că armata ucraineană se află la cel mai înalt nivel de pregătire, informează ChernivtsiNews.com. „Ucraina are forțe care sunt în măsură să-și îndeplinească datoria constituțională, ofițerii sunt pregătiți în plan moral”, – a adăugat el. Ȋn acelaşi timp, naționaliștii ucraineni au declarat mobilizare și înarmare de urgenţă. Liderul grupului de extremă dreaptă “Pârvâi Sector” și-a chemat susținătorii din toată țara și reprezentanții tuturor subdiviziunilor proprii să  ”se mobilizeze şi să se înarmeze de urgenţă” în contextul intervenţiei Moscovei în Crimeea.  “Reamintim tuturor cetățenilor ucraineni, indiferent de naționalitate (inclusiv ruși), că lupta noastră este una contra imperiului rus și nu una rusofobă. Imperiul rus va fi distrus. Cerem ca Mișcarea de Rezistență din Caucaz și toate mișcările de eliberare din Rusia să-și intensifice activitățile lor”, se menționează în decarația naționaliștilor ucraineni, relatează Etransmedia.

Astăzi s-a reunit, după unele informaţii, CSAT. Pe pagina instituţiei există o declaraţie veche de-a preşedintelui de o lună despre situaţia din Apuseni.

Pe pagina preşedinţie.ro se vorbeşte despre cina pe care a avut-o cu Barroso, nimic despre agresiunea militară a Rusiei în Crimeea.

Ministerul Afacerilor Externe din România se mulţumeşte să spună că regretă profund deteriorarea situaţiei din Crimeea.

Regrete eterne vor scrie pe panglici oficialii români atunci când va urma şi Republica Moldova.

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.