Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Apelul lui Rasmussen către Rusia. Care e poziţia României?

Potrivit BBC, În Ucraina s-a dispus mobilizare generală faţă de agresiunea militară rusă în Crimeea. Rusia a declarat război, titrează jurnal.md. “Cea ce face Rusia acum în Ucraina violează principiile Chartei Organizației Națiunilor Unite. Amenință pacea și securitatea în Europa . Rusia trebuie să înceteze activitățile sale militare și amenințările sale,” a declarat astăzi Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, presei, înaintea reuniunii de urgenţă a comisiei NATO-Ucraina.
“Sprijinim integritatea teritorială a Ucrainei și suveranitatea sa. Susținem dreptul la autodeterminare a poporului ucrainean, de a-şi realiza propriul viitor fără amestec din afară . Tototadată subliniem necesitatea ca Ucraina să continue să respecte drepturile democratice ale tuturor oamenilor și să se asigure că drepturile minorităților sunt protejate.
Ucraina este vecina noastră, și Ucraina este un partener valoros pentru NATO.
Cerem tuturor părților să continue în regim de urgență toate eforturile pentru face un pas înapoi din această situație periculoasă . Fac un apel câtre Rusia să scadă tensiunea.”

Sâmbătă, Aleksandr Turcinov, preşedintele interimar al ţării, a anunţat că forţele armate ale Ucrainei sunt în stare de alertă maximă. Ministrul ucrainean al Apărării, Igor TENIUH , a declarat că armata ucraineană se află la cel mai înalt nivel de pregătire, informează ChernivtsiNews.com. „Ucraina are forțe care sunt în măsură să-și îndeplinească datoria constituțională, ofițerii sunt pregătiți în plan moral”, – a adăugat el. Ȋn acelaşi timp, naționaliștii ucraineni au declarat mobilizare și înarmare de urgenţă. Liderul grupului de extremă dreaptă “Pârvâi Sector” și-a chemat susținătorii din toată țara și reprezentanții tuturor subdiviziunilor proprii să  ”se mobilizeze şi să se înarmeze de urgenţă” în contextul intervenţiei Moscovei în Crimeea.  “Reamintim tuturor cetățenilor ucraineni, indiferent de naționalitate (inclusiv ruși), că lupta noastră este una contra imperiului rus și nu una rusofobă. Imperiul rus va fi distrus. Cerem ca Mișcarea de Rezistență din Caucaz și toate mișcările de eliberare din Rusia să-și intensifice activitățile lor”, se menționează în decarația naționaliștilor ucraineni, relatează Etransmedia.

Astăzi s-a reunit, după unele informaţii, CSAT. Pe pagina instituţiei există o declaraţie veche de-a preşedintelui de o lună despre situaţia din Apuseni.

Pe pagina preşedinţie.ro se vorbeşte despre cina pe care a avut-o cu Barroso, nimic despre agresiunea militară a Rusiei în Crimeea.

Ministerul Afacerilor Externe din România se mulţumeşte să spună că regretă profund deteriorarea situaţiei din Crimeea.

Regrete eterne vor scrie pe panglici oficialii români atunci când va urma şi Republica Moldova.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.