captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Am dat un vot pentru viitor, nu pentru trecut

votat1

Prietenul meu Dacian Ţolea mi-a atras atenţia. Noi azi am dat un vot pentru viitor, nu pentru trecut. PNŢCD a fost singurul partid care încă din 1990 a luptat cu toată forţa şi determinarea sa pentru aderarea la cea mai puternică Alianţă Militară, NATO şi pentru integrarea în UE. Dezastrul previzibil al dreptei din alegerile din 25 mai 2014 are un singur vinovat: Traian Băsescu. El se vrea liderul Il Maximo. Bătrânul pirat e la senectute şi visează amazoane şi printre flegme.

Votul de duminică al românilor, covârşitor în favoarea PSD, a arătat nostalgia majorităţii faţă de un sistem de protecţie socială, faţă de e iluzorie egalitate şi în favoarea menţinerii baronilor locali.

Dreapta nu s-a prăpădit. A trecut doar pe sub un duş rece. Rapid trebuie să se lepede de Băsescu şi de liderii incapabili de a trece de un prag psihologic.

Votul acordat de prietenii mei este pentru viitor. Există soluţia renaşterii dreptei. Dar cu o singură condiţie: construcţia să pornească de la PNŢCD, singurul partid care nu s-a aliat vreodată cu PSD-ul, care nu şi-a negociat principiile şi nu a abdicat de la crezul său monarhic.

Probabil că PPE va câştiga alegerile europene. Singurul partid veritabil, membru al acestei alianţe este PNŢCD. Însă e timpul lepădării de Pavelescu, de tipul său sectar de a conduce un partid istoric. E timpul revenirii la discursul ferm, dur şi vizionar pro NATO, pro-capitalist, pro Roşia Montană, pro-investiţii străine, pro-gazele de şist şi anti rusesc.

Partidul lui Maniu-Coposu are trecut şi viitor. Nu are prezent. Îi trebuie însă o altă elită. Degrabă un congres ar relansa partidul spre marea luptă din 2016. În linia a doua există o forţă matură, pro-occidentală, capabilă de organizare.

Ceilalţi care au coabitat cu PSD sau îşi au originile în partidul lui Iliescu ( de acolo vin şi Blaga şi Băsescu) reprezintă – vorba lui Coposu – o formulă politică “ilicită şi nereprezentantivă.”

În politică nu există moarte. Doar mortăciuni. Partidele de vocaţie sunt aşezări în temelia neamurilor.

Între ghindă şi tărtăcuţă, românii au ales duminică ultima variantă pentru că stejarul nu se găsea pe buletinul de vot. El are rădăcini, dar momentan n-are ramuri. Faceţi-l să-i crească!

Rusia se apropie cu paşi repezi de graniţele noastre naturale. Ne trebuie NATO şi UE. Şi nu în ultimul rând Basarabia. Apoi Regatul întregitor.

Toate acestea sunt cuvinte lungi. Pentru simplificare e mai simplu: PNŢCD.

Taguri: , , ,

Comentariu (1)

  1. May 29, 2014

    Adrian Stoica

    PNȚCD e “pro NATO, pro-capitalist, pro Roşia Montană, pro-investiţii străine, pro-gazele de şist şi anti rusesc.”?
    Dar ce e PNȚCD, un balamuc, o gazetă de umor? Un fel de Naturei Karta al românilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.