OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Am dat un vot pentru viitor, nu pentru trecut

votat1

Prietenul meu Dacian Ţolea mi-a atras atenţia. Noi azi am dat un vot pentru viitor, nu pentru trecut. PNŢCD a fost singurul partid care încă din 1990 a luptat cu toată forţa şi determinarea sa pentru aderarea la cea mai puternică Alianţă Militară, NATO şi pentru integrarea în UE. Dezastrul previzibil al dreptei din alegerile din 25 mai 2014 are un singur vinovat: Traian Băsescu. El se vrea liderul Il Maximo. Bătrânul pirat e la senectute şi visează amazoane şi printre flegme.

Votul de duminică al românilor, covârşitor în favoarea PSD, a arătat nostalgia majorităţii faţă de un sistem de protecţie socială, faţă de e iluzorie egalitate şi în favoarea menţinerii baronilor locali.

Dreapta nu s-a prăpădit. A trecut doar pe sub un duş rece. Rapid trebuie să se lepede de Băsescu şi de liderii incapabili de a trece de un prag psihologic.

Votul acordat de prietenii mei este pentru viitor. Există soluţia renaşterii dreptei. Dar cu o singură condiţie: construcţia să pornească de la PNŢCD, singurul partid care nu s-a aliat vreodată cu PSD-ul, care nu şi-a negociat principiile şi nu a abdicat de la crezul său monarhic.

Probabil că PPE va câştiga alegerile europene. Singurul partid veritabil, membru al acestei alianţe este PNŢCD. Însă e timpul lepădării de Pavelescu, de tipul său sectar de a conduce un partid istoric. E timpul revenirii la discursul ferm, dur şi vizionar pro NATO, pro-capitalist, pro Roşia Montană, pro-investiţii străine, pro-gazele de şist şi anti rusesc.

Partidul lui Maniu-Coposu are trecut şi viitor. Nu are prezent. Îi trebuie însă o altă elită. Degrabă un congres ar relansa partidul spre marea luptă din 2016. În linia a doua există o forţă matură, pro-occidentală, capabilă de organizare.

Ceilalţi care au coabitat cu PSD sau îşi au originile în partidul lui Iliescu ( de acolo vin şi Blaga şi Băsescu) reprezintă – vorba lui Coposu – o formulă politică “ilicită şi nereprezentantivă.”

În politică nu există moarte. Doar mortăciuni. Partidele de vocaţie sunt aşezări în temelia neamurilor.

Între ghindă şi tărtăcuţă, românii au ales duminică ultima variantă pentru că stejarul nu se găsea pe buletinul de vot. El are rădăcini, dar momentan n-are ramuri. Faceţi-l să-i crească!

Rusia se apropie cu paşi repezi de graniţele noastre naturale. Ne trebuie NATO şi UE. Şi nu în ultimul rând Basarabia. Apoi Regatul întregitor.

Toate acestea sunt cuvinte lungi. Pentru simplificare e mai simplu: PNŢCD.

Taguri: , , ,

Comentariu (1)

  1. May 29, 2014

    Adrian Stoica

    PNȚCD e “pro NATO, pro-capitalist, pro Roşia Montană, pro-investiţii străine, pro-gazele de şist şi anti rusesc.”?
    Dar ce e PNȚCD, un balamuc, o gazetă de umor? Un fel de Naturei Karta al românilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.