În viața Statului român s-au produs în ultimii ani adânci prefaceri politice, economice și sociale, cari au creiat noi raporturi între principalii factori ai vieții de Stat.
Aceste raporturi nu mai corespund astăzi condițiunilor stabilite de Pactul fundamental — Constituția Țării — ele cerând o grabnică și fundamentală schimbare.
În fața acestei situații, în deplină înțelegere cu factorii de răspundere ai Țării, conștient și de răspunderea ce-mi revine, consider că instituția prezidenţială nu mai corespunde actualelor condițiuni ale vieții noastre de Stat, ea reprezentând o piedică serioasă în calea dezvoltării României.
În consecință, pe deplin conștient de importanța actului ce fac în interesul poporului român,
Las poporului român libertatea de a-și alege noua formă de Stat.
Commentarii (3)
Jan 25, 2012
Valentin Berceanu
“Asa sa ne ajute Dumnezeu!”
May 16, 2012
andulka
Misu, ti-ai iesit din mana, scri articole din ce in ce mai sctrue.Putem sa avem rege sau presedinte, sau chiar amandoi ; daca nu schimbam clasa plitica si nu infundam inchisorile cu astia de fura miliardele prin licitati manarite , etc.; nu se schimba nimic.Ar fi o varianta cu MONARHIE ABSOLUTA!Respect!Va pupa un alt gogaie.
May 16, 2012
Eko
Auzi, stimabile, in loc sa te iei de Basescu, sau de alt prtnedisee, pe care ii schimbam la fiecare 5 (sau 10 ani), mai bine te-ai lua de Tutankamon de Hohenzollern (nu de Romania, da ?), adica de micimea sa bal-bal intaiul, reprezentantul unei institutii vetuste, nu doar in Romania ci si lume, am numit monarhia. Cine are chef de regi, regine, imparati, printese si alte p imi regale, sa se duca in secolul XIX si sa se prosterneze in fata unor capete incornorate (sic!).